FOTO. Sătmărenii au început să iasă în grup din casă. Viața reintră în normal


Sătmărenii au început să iasă în grup din case, după circa două luni de restricții destul de severe, impuse în starea de urgență. Pe digul Someșului, în zona Cartierului Micro 17, oamenii au stat la povești, s-au plimbat, pregătindu-se pentru data de 15 mai, atunci când România va ieși din starea de urgență.

Imaginile de mai jos au fost surprinse astăzi, în jurul orei 20.00.

Reamintim faptul că Ministerul de Interne a publicat lista motivelor acceptate pentru a părăsi localitatea de domiciliu, după data de 15 mai. Lista reprezintă o propunere pusă în dezbatere publică, ea putând suferi modificări ulterior.

Activități permise fără condiții suplimentare

 1. în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
 2. în scop umanitar sau de voluntariat;
 3. realizarea de activități agricole; pentru comercializarea de produse agroalimentare de către producătorii agricoli;
 4. îngrijirea sau administrarea unei proprietăți din altă localitate;
 5. eliberarea de documente necesare pentru obținerea unor drepturi;
 6. participarea la programe sau proceduri în centrele de tratament;
 7. din alte motive justificate, precum: − îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie; − îngrijirea unei rude/afin sau persoană aflată în întreținere; − asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități; − deces al unui membru de familie.

Activități permise în anumite situații / condiții

 1. asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
 2. activități recreativ-sportive individuale desfășurate în aer liber (ciclism, drumeție, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit și altele) cu participarea a cel mult 3 persoane.
 3. participarea la evenimente familiale, cu un număr limitat de persoane și respectarea regulilor de distanțare socială;
 4. pentru achiziția, service-ul, efectuarea ITP sau alte operațiuni de întreținere a vehiculelor, activități care nu pot fi efectuate în localitatea de domiciliu.


2 Comments on "FOTO. Sătmărenii au început să iasă în grup din casă. Viața reintră în normal"

 1. Fiica vitrega a (…) care a facut poza era tot pe dig, 25-50m mai incolo pe role cu alti copii. Pace

  View Comment
 2. Cel care a făcut poza nu a făcut-o din răutate, ci doar ca să surprindă o realitate obiectivă. Nimeni nu a acuzat pe nimeni de nimic 🙂

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus Satu Mare, restricții de circulație
Niciun caz nou de COVID-19 în județul Satu Mare în ultimele 24 de ore

Închide