FOTO. Au vile impozante, dar wc-ul în curte. Certezenii cer demisia primarului. Edilul șef refuză

Zeci de oameni s-au adunat astăzi la ciuperca din localitatea Certeze pentru a-i cere socoteală primarului Petru Ciocan. Mai mult, oamenii au semnat o petiție în care i se dă primarului termen de un an pentru a rezolva problema canalizării și a apei potabile în comuna Certeze.

Primarul comunei, Petru Ciocan, a declarat că vina nu este a lui, ci este la nivel central, respectiv un proces civil aflat pe rolul instanțelor. Acesta a declarat că își va duce mandatul până la capăt.

”Licitația pe captare și furnizare de apă potabilă se va în această toamnă la Consiliul Județean. Anul viitor e vorba să se termine. Este vorba despre un proiect de 3,4 milioane de euro. Acum trebuie întocmit planul urbanistic zonal”, a spus primarul Petru Ciocan.

Oamenii nu au fost mulțumiți de răspunsul edilului șef și i-au dat un termen până în toamna anului viitor pentru a veni cu un proiect concret pentru îmbunătățirea condițiilor de viață în comună.

Petru Ciocan a precizat că deși există un sistem de canalizare finalizat, el nu poate fi dat în folosință pentru simplul fapt că terenul pe care trebuia amplasată stația de epurare este în litigiu! Asta cu toate că stația de epurare se află în proprietatea Primăriei Certeze încă de anul trecut!

De asemenea, în ceea ce privește sistemul de furnizare a apei potabile situația este oarecum similară. Mai exact, Primăria Certeze a depus un proiect pentru obținerea de fonduri din două surse: Programul Operațional Sectorial de Mediu și Programul Național de Dezvoltare Locală. Pentru că Ministerul Mediului a considerat că proiectul are finanțare dublă, a lăsat administrația locală fără șanse de a obține fonduri.

”Am răspuns Ministerului că dacă ne dau bani prin PNDL renunțăm la POS Mediu sau invers. Proiecte avem, dar rezolvarea este mai sus de noi”, a spus Petru Ciocan, pentru PresaSM.ro.

Totuși, primarul Ciocan a mai precizat că a avut întâlniri cu reprezentanți ai Consiliului Județean și Apaserv care s-a oferit să sprijine administrația locală în rezolvarea celor două probleme.

Fii primul care comentează! despre "FOTO. Au vile impozante, dar wc-ul în curte. Certezenii cer demisia primarului. Edilul șef refuză"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre scandal
Bătaie cruntă în trafic! Șoferul bătut, beat și fără drept de a conduce mașini

Închide