FOTO. Se închide circulația pe B-dul Goga! Apaserv începe lucrări de modernizare

S.C. Apaserv Satu Mare S.A. anunță că miercuri vor demara lucrările de reconstrucție colector de canalizare și rețea de canalizare pe Bulevardul Octavian Goga (între Bulevardul Cloșca și strada Dâmbovița). Pentru executarea lucrărilor, traficul va fi restricționat în zonă.

Această investiție este una foarte importantă pentru municipiul Satu Mare, colectorul existent pe Bulevardul O.Goga (între Bulevardul Cloșca și strada Dâmbovița), este învechit (circa 50 de ani) și prezintă un grad avansat de uzură.

Prin acest colector se scurg toate apele menajere și pluviale colectate din cartierele Micro 17, Carpați 1 și 2 respectiv străzile adiacente zonei Vulturului și din Parcul Industrial. La acestea se adaugă apele menajere din localitățile Păulești, Ambud, Amați, Rușeni și Hrip.

Porțiunea de colector propusă a fi reparată se găsește pe cea mai intens circulată arteră de circulație din municipiu. Pentru a îmbunătăți parametri de curgere și colectare a apelor uzate menajere și pluviale, este absolut necesară executarea lucrărilor de reperații ale rețelei de canalizare existente, prin reconstrucția sistemului.

De asemenea, pentru a se asigura o cât mai bună racordare la locuințele din jur, se vor amplasa conducte atât sub partea stângă cât și dreaptă a drumului.

Reamintim că pe Bulevardul Octavian Goga s-a intervenit până în prezent de nu mai puțin de cinci ori, după ce conducetele subterane au cedat, iar apa a măturat pământul și balastul de sub carosabil. Astfel încât a rezultat surparea carosabilului. Cu toate că s-a intervenit sistematic, problema a reapărut.

7 Comments on "FOTO. Se închide circulația pe B-dul Goga! Apaserv începe lucrări de modernizare"

 1. Lucrarile de reabilitare pe b-d. Closca au fost finalizate ? Daca nu, vor fi si mai mari probleme in trafic in zona !

  View Comment
 2. Unde putem consulta Managementul traficului?
  Locuiesc pe Baladei. Cum ies in trafic cu masina tinind cont ca accesul de pe Zimbrului la rampa pod Decebal este
  Dezafectata?

  View Comment
 3. Spanciu Silvia | august 20, 2019 at 17:13 |

  Autoritățile locale au precizat că va fi reluat traficul pe rampa de acces către Podul Decebal

  View Comment
 4. @Spanciu Silvia, te rog fă un efort și plimbă-te până la “rampă”. O să vezi că nu se poate. Este exact în stadiul în care se găsește “sensul giratoriu” de la Burdea. Adică la stadiul de declarație, am vrea noi dar nu știm cum. De altfel riveranii nici nu au fost anunțați. Va fi balamuc mâine. Și ce va face centrul de dializă?

  View Comment
 5. Spanciu Silvia | august 20, 2019 at 20:10 |

  E adevarat că nu au spus când se va reface accesul și nici cum. În ceea ce privește anunțarea riveranilor, în majoritatea șantierelor deschise oamenii fie nu au fost anunțați deloc, fie au aflat în momentul în care utilajele le-au intrat deja pe drum. Am scris un articol pe această temă și săptămâna trecută. În această dimineață am prezentat un alt caz, un șantier pe care se lucrează de două luni și încă lucrarea tot nu e finalizată.

  View Comment
 6. Eu personal stau pe Goga. Chiar sunt curios cât de mare va fi balamucul. Referitor la argumentul primăriei cum că se lucrează vara din cauza copiilor care sunt în vacanță și se poate lucra mai bine eu am o singură observație. Vacanța a început din 15 iunie. Ce au păzit 6 săptămâni? Dacă pregăteau totul cum ar trebui să facă un gospodar serios alta ar fi viteza de reacție. Normal că sunt în întârziere. Este foarte mare inerția în administrația locală, poate veni orice primar până nu vine unul care riscă și pune biciul pe subalterni vom aștepta încă muult și bine în acest oraș până vor începe a se mișca lucrurile. Ceva de genul 4-5 ani pentru centură (știu că termenul este 2020 dar eu am ceva vechime în România)și cel puțin 10-12 ani pentru podul 3. Apropo, ce se aude de licitația pentru podul 3 pentru că e liniște totală pe acest subiect?

  View Comment
 7. Planul de situatie cu lucrarile propuse este una … ce se va face este alta … pe plan apar lucrari pentru inlocuirea retelei de apa. Ar fi frumos si un plan cu lucrarile ce se vor executa.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Apaserv
FOTOGALERIE. Misterul poluării de pe Someș, deslușit. Cine este ”vinovatul”

Închide