FOTO. Se lucrează la conservarea Hotelului Dacia. Primele lucrări, finalizate

Lucrări la hotelul Dacia. La solicitarea autorităților sătmărene, proprietarii au luat deja măsuri pentru a proteja obiectivul istoric. Monumentul intră în conservare pe durata iernii. 

Autoritățile sătmărene au solicitat, la finalul lunii trecute, noilor proprietari ai hotelului luarea unor măsuri urgente pentru conservarea monumentului istoric. Asta după ce mai mulți oameni ai străzii și-au făcut adăpost în sala aflată la parterul clădirii. Proprietarii au promis atunci că vor lua rapid măsuri.

Deja s-au montat la geamuri și vitrine plăci din lemn pentru protecția împotriva intemperiilor, în timp ce în interior au fost executate o altă serie de lucrări în cederea protejării imobilului monument istoric.

Lucrările au fost deja demarate.

Zamfir Danciu, director executiv la Direcția Județeană pentru Cultură Satu Mare, a precizat anterior pentru PresaSM că proprietarii țin legătura cu autoritățile din Satu Mare. În ceea ce privește renovarea, încă nu s-a solicitat niciun aviz din partea instituției. Avizul este obligatoriu dacă se intenționează să se demareze lucrările.

Reamintim că noul proprietar al Hotelului Dacia este firma Manevi Zartkoru Reszvenytarsasag. Cei din conducerea companiei Manevi Zartkoru Reszvenytarsasag, cu sediul în Budapesta (Ungaria) au bătut palma cu foștii acționari ai Hotelului Dacia. Vorbim aici despre Beniamin Ţânţaş (50,5%), Felicia Piuian (36,9%) şi Silviu Valentin Sumlas (12,5%), potrivit ONRC.

Inaugurat în 1902, hotelul Dacia din Satu Mare a fost privatizat prin metoda MEBO în 1995, când foştii angajaţi au devenit acţionari. În 2007, clădirea a fost cumpărată de un om de afaceri din Negreşti-Oaş – Vasile Ţânţaş, care a plătit 1,7 milioane de euro. Noul proprietar s-a angajat să o renoveze şi să o transforme într-un hotel de lux. Însă investiţiile au fost abandonate din cauza crizei.

Fii primul care comentează! despre "FOTO. Se lucrează la conservarea Hotelului Dacia. Primele lucrări, finalizate"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Hotelul Dacia
Lucrări la hotelul Dacia
FOTOGALERIE. Au început lucrările. Hotelul Dacia intră în conservare

Închide