FOTO. Semne de întrebare vizavi de noua firmă de salubrizare din Satu Mare


O asociere între AVE Bihor și RDE Harghita au reușit să surclaseze Florisalul și să câștige licitația pentru contractul de zece ani în vederea asigurării salubrizării municipiului Satu Mare. 

Semn mare de întrebare…la Satu Mare

Cert este faptul că cele două firme trebuiau să se asocieze fiindcă nu aveau contracte de salubrizare pentru orașe de dimensiunea municipiului Satu Mare. Mai exact, firmele operau pe localități cu 13.000 sau 15.000 de locuitori, nicidecum la un municipiu precum Satu Mare, cu o populație de circa 100.000 de locuitori. Așa că se naște o mare întrebare: vor reuși să gestioneze situația?!

Este foarte probabil ca firma să preia baza Florisalului, cu tot cu angajați și cu utilaje. După care, în următoarea perioadă, asocierea de firme va trebui să investească serios în sistemul de depozitare și ridicare a deșeurilor menajere. Și asta fiindcă în contract sunt foarte multe obligații, de la

Sute de milioane de lei pe zece ani

Contractul de peste 200 de milioane de lei pentru asigurarea salubrizării municipiului Satu Mare va merge către cei de la AVE Bihor. Florisal are termen până săptămâna viitoare să conteste licitația pierdută, au anunțat autoritățile sătmărene pe pagina lor de Facebook. Primăria dă asigurări că, potrivit prevederilor noului contract, salubrizarea se va realiza cu utilaje moderne, iar calitatea serviciilor oferite locuitorilor va crește.

AVE Bihor, licitații și în județul vecin pentru mai multe localități

AVE Bihor a fost recent cumpărată de cei de la Keviep, care administrează şi depozitul ecologic de deşeuri Eco Bihor. Printre asociaţii AVE Bihor se regăsesc şi persoane fizice: Miklossy Ferenc Laszlo, Miklossy Mate şi Pasztai Zoltan Attila, ultimul fiind administratorul Eco Bihor.

Potrivit celor de la eBihoreanul, AVE Bihor a depus în luna august o ofertă și pentru a oferi servicii de salubrizare în județul vecin. Până acum, AVE Bihor a operat în nordul judeţului şi în zona Salonta, un municipiu cu aproximativ 17.000 de locuitori.

AVE Bihor a depus ofertă și pentru alte patru loturi din județul Bihor.

Cine sunt cei de la RDE Harghita

Firma Sc RDE Harghita Srl, denumită anterior Sc AVE Harghita Salubritate Srl, a aparţinut grupului austriac AVE Umwelt până în anul 2014. În România, grupul AVE a intrat pe piaţa deşeurilor prin firma AVE Harghita Salubritate Srl, care se ocupă de gestionarea deşeurilor menajere şi industriale nepericuloase din municipiul Odorheiu Secuiesc şi localităţile din apropiere.

În primăvara anului 2014 grupul AVE Ungaria devine titular al grupului NHSZ din Ungaria, Sc AVE Harghita Salubritate Srl –  firma aparţinând grupului AVE Ungaria – în anul 2014 a devenit filiala a grupului NHSZ, astfel la începutul anului 2015 denumirea firmei schimbandu-se din Sc AVE Harghita Salubritate Srl în  Sc RDE Harghita Srl, se arată pe site-ul companiei.

Sc RDE Harghita Srl își desfășoară activitatea pe teritoriul României având mai multe puncte de lucru în Odorheiu Secuiesc, Cristuru Secuiesc, Vlăhiţa, Cluj Napoca si Gheorgheni.

“RDE Harghita Srl asigură deservirea clienţilor cu autospeciale moderne de transport a deşeurilor, tip MAN, parcul auto având o vechime medie de 5 ani. Deţinem service propriu pentru întreţinerea şi repararea maşinilor, a containerelor şi a utilajelor utilizate zi de zi”, se arată pe pagina de prezentare a companiei.

Florisal devine istorie

Reamintim că în anul 2005, în urma unei licitaţii, Primăria municipiului Satu Mare a delegat serviciul de salubrizare, prin încheierea unui contract de concesiune. Din 29.12.2005 serviciul de salubrizare este prestat în baza contractului de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare nr. 462/29.12.2005, încheiat cu SC FLORISAL SA, operator economic licenţiat ANRSC.

Prin HCL nr. 209/26.09.2013 s-a aprobat prelungirea contractului de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare nr. 462/29.12.2005, pe o perioadă de șase ani. Având în vedere faptul că în data de 31.12.2019 încetează contractul de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare în municipiul Satu Mare, Primăria pregătește o nouă licitație.4 Comments on "FOTO. Semne de întrebare vizavi de noua firmă de salubrizare din Satu Mare"

 1. Stimati jurnalisti. Pe mesajul meu anterior ati sters prin care sugeram sa fiti mai profesionisti, dar mesajul nationalist lasati activ. (…)

  View Comment
 2. Fasolica Luchian, Harghita este in Romania!

  View Comment
 3. Noi vă sugerăm să dați lecții în altă parte. Aici nu e loc de naționalism, decât în impresia dvs.

  View Comment
 4. speram sa fie seriosi ca pana acum adresa de internet de la ave bihor http://www.avero.ro/ nu functioneaza

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Florisal, municipiul Satu Mare, salubritate
VIDEO. Pompierii, în alertă din cauza vântului puternic. Copaci căzuți și table desprinse în Satu Mare

Închide