FOTO. Someșul și-a ieșit din matcă. Culturile agricole, sub amenințarea apelor

foto: Obiectiv-SM.ro

Imaginile din avion arată cât de mult a crescut debitul Someșului odată cu precipitațiile din ultimele două săptămâni. De o parte și de alta a râului, în zona localităților Mărtinești, Odoreu, Petin și Ambud, culturile agricole sunt amenințate de apele Someșului. Probleme au fost înregistrate și în ale localități. 

Someșul și-a ieșit din matcă, iar apele râului amenință culturile agricole. Zone care înainte erau utilizate de localnici și de iubitorii de natură stau acum sub ape. Din imagini se poate vedea cum apa ajunge tot mai aproape de culturile agricole ale sătenilor din localitățile aflate de o parte și de alta a Someșului.

foto: Obiectiv-SM.ro

Probleme au fost raportate și în alte localități. La Rătești a fost nevoie de intervenția pompierilor, tot din cauza reversării de ape. Potrivit ISU Satu Mare, 12 curți au fost inundate, apa intrând parțial în 5 locuințe, iar Drumul European 81 a fost parțial inundat. Localnicii spun că zona în care apa a ieșit este una cu probleme de ani de zile.

Și în Ardud au fost raportate incidente.


FOTO/VIDEO Inundații la Rătești. Drumul European, parțial sub ape


Inundații au fost raportate pe parcursul săptămânii trecute și la Călinești-Oaș, Cămârzana și Batarci. Mai multe curți au fost inundate, iar nivelul de la baraj este unul crescut. La Călinești, cele mai multe probleme au fost raportate amonte de baraj, a precizat primarul localității, care a și pus pe Facebook mai multe imagini cu situația din zonă.

Și în municipiului Satu Mare, apele Someșului au crescut și au ajuns în zona inundabilă. Imaginile surprinse în cursul zilei de vineri arată cât de mult a înaintat râul în ultima săptămână, de când afluenții inferiori s-au aflat sub Cod portocaliu și Cod galben de inundații.


FOTO/VIDEO. Someșul a crescut în zona municipiului Satu Mare. Apele, tot mai aproape de dig


Citește și:

Programul de sâmbătă al Zilelor Orașului Satu Mare. Prognoza meteo pe ore

FOTO/VIDEO. Concertele din pirma seară s-au lăsat cu scandal

FOTO. Mascații au descins vineri la mai multe adrese din municipiul Satu Mare

Fii primul care comentează! despre "FOTO. Someșul și-a ieșit din matcă. Culturile agricole, sub amenințarea apelor"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre inundații
FOTO/VIDEO. Someșul, tot mai aproape de dig, în municipiul Satu Mare

Închide