FOTO. Tânărul inginer care pariază pe Satu Mare. S-a reîntors pentru a-și face o afacere


Sătmăreanul Dragoș Lăpuște are 23 de ani și pariază pe Satu Mare. După ce și-a terminat studiile cu succes la Facultatea de Inginerie Goelogică din cadrul Universității de Petrol și Gaze din Ploiești, Dragoș a revenit acasă și și-a deschis o afacere proprie, pentru a-și pune toate cunoștințele în folosul comunității.

”Aveam posibilitatea să aleg alte orașe ale țării, dar și oferte din străinătate. Am ales Satu Mare, orașul meu natal, fiindcă cred în comunitatea de aici. De aceea vreau să îmi pun toate cunoștințele în slujba sătmărenilor, atât persoane juridice cât și persoane fizice”, a spus Dragoș Lăpuște.

Dragoș Lăuște avea multe alte posibilități, dar a spus că nicăieri nu e ca și acasă. Așa că în noiembrie 2019 și-a înființat firma SC Dra Geofor SRL, cu sediul pe strada Amațiului, nr. 95 B. Unde nu doar că garantează efectuarea studiilor de specialitate în cel mai scurt timp posibil, dar și la cele mai mici prețuri de pe piață.

”Elaborăm Studii Geotehnice direct pentru clienți sau pentru firme de construcții. Abordăm cu seriozitate si profesionalism lucrările în vederea întocmirii documentației Studiilor Geotehnice pentru: locuințe familiale, blocuri și construcții de alte categorii (de orice tip, S,P,1,2,3,…M ), săli de sport, hale, infrastructură drumuri, pentru expertize tehnice, studii de fezabilitate”, a precizat Dragoș Lăpuște.

Lucrările se execută în județul Satu Mare, iar pentru lucrările din afara județului se va lua in considerare amploarea proiectului/proiectelor.

”Avem nevoie de o zi sau maxim două pentru întocmirea studiilor geotehnice simple. Studiile geotehnice cu verificare A.F. sunt predate în doar zece zile lucrătoare. Dincolo de operativitate, Dra Geofor SRL garantează și disponibilitatea. Ne puteți găsi oricând, de luni până duminică, la numărul de telefon 0743.840.894”, spune Dragoș, managerul firmei Dra Geofor.

De ce este foarte important un studiu geotehnic?

Studiul geotehnic reprezintă primul pas ȋn identificarea naturii terenului de fundare pentru realizarea unei fundaţii adecvate construcţiei propuse a se realiza. Un studiu geotehnic este esenţial. Oricine ştie importanţa fundamentală a unei bune fundaţii pentru orice fel de construcţie. Cu toate acestea şi fundaţia unei construcţii are nevoie la rândul ei, de o fundamentare precisă şi adecvată. Iar aceasta este asigurată de studiul geotehnic. Acesta va furniza toate datele geotehnice necesare pentru calculul de dimensionare a elementelor de rezistenţă ale viitoarei construcţii, inclusiv recomandarea soluţiei de fundare.

În funcţie de informaţiile geotehnice, completate cu informaţii hidrogeologice, si geofizice la care se adaugă recomandările furnizate de studiul geotehnic se va stabili de către proiectantul de specialitate în ce condiţii se poate construi, ȋn ce variantă tehnologică și la ce preţ. În final, studiile geotehnice sunt acelea care vor duce la un echilibru optim între siguranţa construcţiei şi preţurile de realizare a acesteia. Iar acest lucru a fost conştientizat chiar de către legiuitor, studiul geotehnic este obligatoriu prin lege, fiind reglementat prin Legea nr.50 din 29 iulie 1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, republicată, cu modificarile și completările ulterioare.1 Comment on "FOTO. Tânărul inginer care pariază pe Satu Mare. S-a reîntors pentru a-și face o afacere"

  1. bravo tie tinere

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Dra Geofor, inginer, investiție
FOTO. Eleganță și stil prin ArkaSteel. Mobilierul de gradină la care ai visat poate fi acum al tău (P)

Închide