FOTO. Tânărul rrom care cumpără măști și alimente pentru copiii săraci din Tășnad

Tomi Danko este un tânăr din Tășnad plecat la muncă în Marea Britanie. Crescut în cartierul de rromi din Tășnad, Tomi a înțeles că doar prin muncă asiduă va reuși să își depășească condiția, iar mai apoi să își ajute semenii.

Tomi Danko a precizat pentru PresaSM că a rămas impresionat de soarta celor 1.300 de rromi care trăiesc în cartierul său natal. Din proprii săi bani, ajutat de câțiva localnici inimoși, acesta a cumpărat zeci de măști pentru copii, dar și alimente în această perioadă extrem de dificilă, atât din punct de vedere social, cât și din punct de vedere economic.

”Aici la noi, în cartier unde stăm, sunt peste 1.300 de rromi. Sunt foarte mulți care nu au nici ajutorul social, niciun venit. Am primit niște donații din oraș și în ultimele zile am dat peste tot unde avut familii cu 3,4 sau 5 copii. Am dat deja peste 60 de măști de protecție pentru cei mici. Am mai dat alimente, precum pâine, salam, pachete cu orez. Cei care vor să mă ajute îi rog să mă contacteze la 0752.491.810”, este apelul lui Tomi Danko.

Cine este tânărul cu suflet mare

Tomi Danko a plecat încă din anul 2008 în capitala Angliei – Londra.  Tomi și-a făcut un rost în viață, iar acum are o soție și o fetiță de zece ani, care este la școală în Londra.

Viața lui Tomi nu a fost ușoară. A muncit în Slovacia – 5 ani, Germania – 2 ani, Olanda – 4 luni, și apoi în Anglia. Peste tot a învățat cât de importantă este disciplina și mediul în care trăiești. Tomi a înțeles că schimbarea unei comunități pornește din interiorul ei. De la cum trăiește, la cum păstrează curățenia.

Mobilizare fantastică în 2019

Așa se face că a păstrat legătura cu toți prietenii rămași în cartierul natal, iar anul trecut a reușit să îi mobilizeze spre cea mai mare acțiune civică de salubrizare a cartierului. Zeci de tineri au pus mâna pe mături, lopeți și saci menajeri, reușind să strângă deșeurile aruncate la voia întâmplării.

Visul lui Tomi este ca toți țiganii să le urmeze exemplul. Disciplina și solidaritatea par să fie secretul ieșirii din sărăcie pentru semenii lui. El a văzut alternativa, și-a depășit bariera socială, iar acum încearcă să contribuie la viitorul comunității din care a plecat.

”Tot ce vreau este să transmit un mesaj clar către toți tinerii din cartier, că putem să schimbăm lucrurile. Că totul pornește de la lucrurile simple, precum curățenia, disciplina și munca susținută. Sper să reușim să convingem cât mai multe persoane să ni se alăture acestui demers”, a spus Tomi Danko pentru PresaSM.  


2 Comments on "FOTO. Tânărul rrom care cumpără măști și alimente pentru copiii săraci din Tășnad"

  1. cinste lui

    View Comment
  2. Unde a gasit masti,ca si eu as cumpara

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre solidaritate, Tășnad
”Sătmărenii sprijină Spitalul Județean”. Donații pentru achiziția de măști, mănuși, combinezoane

Închide