FOTO. Țepuiții de la FNI cer ajutorul Prefecturii Satu Mare. Mii de păgubiți în județ

Preşedintele Asociaţiei Persoanelor Păgubite de Fondul Naţional de Investiţii a solicitat astăzi intervenţia prefectului Darius Filip pentru a se rezolva despăgubirea persoanelor din judeţul Satu Mare care au avut calitatea de investitori la F.N.I şi pentru care există acte legale ce le conferă acest drept. În județul Satu Mare au fost 5.600 de păgubiți, din care 4.000 au decedat între timp. Prefectul s-a angajat că va înainta memoriul depus de Asociaţie către Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului în vederea clarificării situaţiei.

O altă persoană prezentă la audienţe, din blocul rău famat situat pe strada Ion Ghica din municipiul Satu Mare, a sesizat proasta gestionare a acestui imobil solicitând sprijin cu privire la depozitările ilegale de deşeuri, repararea acoperişului, frecventarea unor apartamente de către persoane fără acte legale de domiciliu printre care unele sunt consumatoare de substanţe ilegale.

Prefectul a informat persoana despre modalitatea legală în care autorităţile publice pot face intervenţii la construcţii private şi a precizat faptul că se vor face demersuri către primărie şi poliţie pentru soluţionarea celorlalte fapte sesizate.

Într-un alt caz o familie care deţine o exploataţie de animale în satul Bolda, comuna Beltiug a solicitat sprijin pentru acordarea unei parcele din păşunea comunală pentru animalele sale (caprine şi cabaline) precizând că există teren disponibil în urma eliberării unei parcele de către un fost chiriaş deţinător de oi. Prefectul a îndrumat persoanele să depună un memoriu pentru a clarifica situaţia la primăria Beltiug.Fii primul care comentează! despre "FOTO. Țepuiții de la FNI cer ajutorul Prefecturii Satu Mare. Mii de păgubiți în județ"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Instituția Prefectului
Prefectul Filip, răspuns pentru primarul Kereskenyi: ”Legea nu poate fi nici negociată, nici intimidată”

Închide