FOTO. Topul obiectivelor turistice de vizitat din Satu Mare, în viziunea francezilor


Cei de la “Le Petite Journal”, un site dedicat expaților francezi, le propune cititorilor o escapadă prin județul Satu Mare. Printre obiectivele turistice de neratat se numără Castelul de la Carei, dar și Sinagoga și Turnul Pompierilor. 

Un site de turism, dedicat expaților francezi, le popune acestora o scurtă escapadă prin Satu Mare, în care să se familiarizeze cu tradițiile și frumusețile locului. Cei care ar dori să viziteze județul primesc și un top al obiectivelor turistice care nu trebuie ratate.

Lista este deschisă de Turnul Pompierilor. O vizită le va oferi turiștilor prilejul perfect pentru a avea o privire panoramică asupra orașului, de la 45 de metri înălțime.

Turiștii sunt invitați să viziteze și Templul Mare de pe strada Decebal, singura sinagogă din Satu Mare care a mai rămas în picioare.

Pentru amatorii de istorie, castelele din județ vor fi atracția principală. Turiștii sunt îndemnați să viziteze Castelul Karolyi, Castelul de la Medieș și Cetatea din Ardud.

Pe listă sunt inclus și muzeele din Satu Mare, cel de istorie, dar și Muzeul de Artă. Aici turiștii vor putea admira și picturile artiștilor sătmăreni contemporani. Iar, tot pentru pasionații de frumos, este recomandat Hotelul Dacia, cu sitlul său Secession și pe care francezii o denumesc cea mai frumoasă clădire din oraș.

Ceea ce nu li se spune turiștilor este că, în timp ce Castelul Karolyi, Castelul Lonyai, Cetatea din Ardud și Turnul Pompierilor au fost toate reabilitate, Hotelul Dacia a rămas în conservare, după ani în care obiectivul turistic a fost neglijat în ciuda valorii sale arhitecturale și istorice.1 Comment on "FOTO. Topul obiectivelor turistice de vizitat din Satu Mare, în viziunea francezilor"

  1. Din păcate sinagoga este renovată doar pe exterior, înăuntru are un aspect neplăcut (Să nu fiu interpretat greșit). Castelul de la Carei este superb, dar are o anexă dinspre șosea care este în paragină. Turnul Pompierilor este frumoasă dar se află într-un loc plin de locuitori tip ghetou. Cetatea Ardud în care s-a investit mult, acum 5 ani când l-am vizitat a fost frumos (atunci restaurat recent) acum se dovedește că restaurarea a fost una ieftină, bani aruncați. Hotelul Dacia nu poate fi cea mai frumoasă clădire în forma actuală, poate o rușine. Umblu foarte mult în zonă și vă pot da detalii despre fiecare bucată de clădire ce merită vizitată și în ce trebuie investit ca să atragă turiști, dacă s-ar pune deoparte cine ce a construit și să nu ne punem bețe-n roată unul altuia. Satu Mare ar putea fi atracție turistică dar nu cu bătaie în piept. Locuitorii să nu confunde domeniul public cu rampa de gunoi, parcurile cu scrumiere, șoselele cu pista de raliu s.a. m.d.p.
    Dar vă doresc sărbători fericite, fiecare cu sărbătoarea lui.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Castelul Karolyi, Castelul Lonyai, Județul Satu Mare, municipiul Carei, municipiul Satu Mare
Prognoza meteo: Cum va fi vremea de Paștele catolic. Maximele vor ajunge și la 26 de grade Celsius

Închide