FOTO. Turiști francezi, șocați de ce au găsit în Satu Mare: ”Film de Hitchcock”


Un grup de turiști francezi în drum spre Maramureș au ajuns astăzi în municipiul Satu Mare. Oamenii pur și simplu s-au declarat oripilați de ceea ce au văzut și trăit astăzi și spun că așa ceva nu au văzut în viața lor.

Pe adresa vasiledale.ro au sosit o serie de fotografii realizate astăzi la o autogară privată, situată pe strada Luceafărului din Satu Mare. Alături de fotografii, turistul francez Jacque Bernard a transmis următoarea opinie:

”Dacă am fi știut unde trebuie să ne oprim nu ne porneam niciodată din Budapesta spre Satu Mare. Am crezut că vom câștiga puțin timp și vom ajunge la devreme în Maramureș, zonă pe care am mai vizitat-o și care ne-a impresionat. De aceea am decis să revenim.

De la aeroport am prins avut cu două ore mai devreme un mijloc de transport spre Satu Mare. Foarte aproape de Maramureș. Ne-am hotărât să pornim la drum, să mai vedem și alt oraș. Am rămas în centrul orașului. Frumos nu putem spune nimic. În drum spre locul de un trebuia să luam alt mijloc de transport am trecut printr-un parc. Frumos nu putem spune nimic. Însă ciorile ne-au terorizat. Toate hainele ne-au fost murdărite. Oribil. Parcă eram în filmele cu Hitchcock. Așa ceva nu am mai văzut în viața noastră.

Am ajuns și în locu de unde trebuia să luam autobuzul. Căldura sufocantă ne-a determinat să intrăm crezând că este puțin mai răcoare. Nici vorbă de așa ceva. Mai mult, pe scaune te puteai așeza să te odihnești. Pereții distruși. Prin tavan vedeai cerul. Era spart. Toaleta nu o puteai folosi. Murdărie peste tot. Miros insuportabil. Cum să aștepte oamenii în astfel de locuri. Cred că nici în cele mai sărace țări din lumea asta nu vezi așa ceva”.

SURSA: vasiledale.ro9 Comments on "FOTO. Turiști francezi, șocați de ce au găsit în Satu Mare: ”Film de Hitchcock”"

 1. Tzurai Tza | august 12, 2019 at 18:45 |

  Pe patroni nu-i intereseaza decat sa-si faca ei viloaie,cat mai multe,masini scumpe,haine de firma.Ba nu,mai stiu sa se planga ca nu au de unde da salarii mai mari decat minimul pe economie iar cand e vorba sa dea si la stat ceva,sunt in stare sa-si scoata un ochi !!Tara lui basescu,a lui iohannis…In total 15 ani de ”capitalism” !!

  View Comment
 2. Kambulgea sau Kazakhstan

  View Comment
 3. satmarean | august 12, 2019 at 19:17 |

  Oare ce ar fi spus despre LUXUL din parcarea de lângă finanțe ?!

  View Comment
 4. Johnny G. | august 13, 2019 at 09:01 |

  Dacă așteptăm să ne facă președintele țării autostradă și autogară , mai putem aștepta! Ce fac aleșii locali? Mai bine te-ai uita la cei care au avut în mână puterea în anii de după revoluție (primari, președinți sau vicepreședinți de consiliu local sau județean,pe cei care au pus în funcții importante rude sau amante/amanți la sănătate, poliție, învățământ, finanțe, etc), și atunci nu vei mai aștepta să-ti facă ordine în oraș sau județ președintele țării.Da, te-ai prins, judetul nu s-a dezvoltat din cauza ciumei roșii aflată la conducere de atâția ani (posturi de televiziune, presă scrisă, cabinete medicale,palincii, etc, etc)! Din această cauză nu se dezvoltă orașul și județul vostru,de.Tza!

  View Comment
 5. opc, (z)garda de mediu, chiar si primaria (e vorba de oras), institutii indolente, nepasatoare. La aceste institutii trebuia sa se refere articolul. Daca s-ar face datoria acest articol nu era publicat.

  View Comment
 6. Rahed Shawarmat | august 13, 2019 at 11:59 |

  Ba da găsești astfel de clădiri în satul meu natal, Benis

  View Comment
 7. cetațean | august 13, 2019 at 13:44 |

  Rog Presasm mergeți și fotografiați jegul de la gară, la trecerea liniei ferate dinspre Electrolux spre cimitire. Acolo e o zonă foarte circulată, dar cu toate acestea e o groapă de gunoi, pe domeniul public! Dar nici acolo nu vede nimeni din cei ce primesc salarii: administrația domeniului public, firma de salubritate, direcția sanitară, primăria etc! Și aceste focare de infecție sunt acolo de ani de zile!!

  View Comment
 8. Incredibil | august 13, 2019 at 15:10 |

  Dar DSP și OJPC au fost la “ștrandul” din Acăș să vadă focarul de infecție de acolo, clădiri dărâmate, bazinele, totul a la Mogadișu, pe românește.

  View Comment
 9. Călător cu CFR | august 13, 2019 at 20:05 |

  Situația poate fi regăsită și în alte domenii.
  În acest moment mă aflu într-un tren CFR.
  Călătoresc lde 2 ore și jumătate la clasa 1 pe caniculă, fără aer condiționat. Și pentru că are deja întârziere, mă așteaptă încă vreo oră și jumătate de tortură.
  Din autogară poți ieși, dar din trenul aflat pe drum…
  Și uite-asa nu mă mai sperie popa cu iadul, că am deja cu ce să îmi spăl păcatele…
  Cine are curiozitatea să verifice, e vorba despre IR 1993

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre autogară, francezi, municipiul Satu Mare
FOTO. Polițiștii au găsit un telefon. Acum îi caută proprietarul

Închide