FOTO. ”Ultimatum”. Primăria le cere sătmărenilor și Florisal să colecteze deșeurile selectiv


Irimarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, împreună cu administratorul public al orașului, Maskulik Csaba, comisarul șef al Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu, Vasile Fănățan, însoțiți de angajați ai acestei instituții, cât și de doi agenți ai Poliției Locale, au făcut o acțiune inopinată de verificare a punctelor gospodărești din cartierul Micro 16.

În urma vizitei desfășurate în teren, primarul Kereskényi Gábor a constatat că problema gestionării deșeurilor este una stringentă în municipiul Satu Mare, iar ca urmare se impune luarea unei atitudini ferme pentru rezolvarea ei.

Astfel, începând de astăzi, edilul a decis ca Primăria municipiului Satu Mare să desfășoare activități concrete de reglementare a situației actuale, în vederea implementării rapide și eficiente a sistemul de colectare selectivă atât din partea populației, cât și din partea operatorului de salubritate.

“ Prin acțiunile organizate, în colaboare cu toate instituțiile care au atribuții în acest domeniu, ne propunem să informăm sătmărenii privind modalitatea corectă de colectare a deșeurilor, cât și să îi ajutăm să conștientizeze importanța colectării separate și a reciclării deșeurilor provenite din gospodăriile particulare. Dorim să contribuim activ la dezvoltarea unei atitudini responsabile a cetățenilor față de cartierul în care locuiesc, dar și față de mediul înconjurător, dar nu doar prin informări scrise. Vom desfășura acțiuni de conștientizare care vor include, pe lângă latura informativ-educativă, și o componentă practică precum vizita în teren pe care am efectuat-o astăzi în cartierul Micro 16. Dorim să îi facem pe cetățeni să înțeleagă faptul că gestionarea deșeurilor este responsabilitatea tuturor”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.5 Comments on "FOTO. ”Ultimatum”. Primăria le cere sătmărenilor și Florisal să colecteze deșeurile selectiv"

 1. Pana acum de ce nu ati facut astfel de verificari domnule primar? Sau v-a trezit din somn/….. domnul Szolomaier?FELICITARI DOMNULE SZOLOMAIER!

  View Comment
 2. Părerea mea ca la mediu doar cu pile intri

  Si multi cu profilu ecologiști ,sparg saminte

  View Comment
 3. Necesitatea colectarii selective a minim 50% din totalul deseurilor produse in Romania pana in 2020 obliga autoritatile locale si centrale la masuri cat mai exigente pentru cresterea nivelului de colectare selectiva. Sa speram ca vom creste cantitatile de deseuri reciclate.

  View Comment
 4. Florisalul ar trebui sa colecteze SAPTAMINAL si reziduurile uscate (pungile galbene) nu sa oblige cetateanul sa pastreze 2 saptamini gunoiul in casa.Asta este unul din motivele principale de ce populatia nu colecteaza selectiv (stima si respect celor care fac exceptie).

  View Comment
 5. Bogdan Nicora | iunie 30, 2017 at 10:32 |

  Noi degeaba colectăm selectiv din moment ce Florisalul vine cu o singură mașină și amestecă deșeurile. Ce rost are?

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Primăria Satu Mare
Un sătmărean a învins Consiliul Local Satu Mare! Taxa suplimentară de mediu, ANULATĂ în primă instanță

Închide