FOTO. Un preot are nevoie de ajutor. Soția și copilașii vă cer ajutorul

Un preot din Botiza are nevoie de ajutor pentru decontarea tratamentului medical pentru cancer. Preot nu este la prima sa luptă cu nemiloasa boală și îi roagă pe cei care pot să îi vină în ajutor. Medicamentul de care părintele are nevoie nu există în România și nici nu este decontat de Casa de Asigurări de Sănătate, iar costurile ajung la 40.000 euro pe an.

O campanie umanitară pentru a veni în sprijinul unui preot greo-catolic din Maramureș a fost inițiată pe rețelele de socializare. Preotul Ioan Călin Bot, din localitatea Botiza are nevoie de susținere financiară pentru a cumpăra medicamentele care îl ajută să lupte cu cancerul. Iar părintele nu este la prima sa bătălie cu această groznică maladie.

Într-o postare pe Facebook, preotul povestește cum, acum un an și jumătate, a fost diagnosticat cu cancer, iar medicii din Cluj nu au reușit să îi extirpe tumoarea stomacală de 29 cm. Au reușit totuși medicii din Debrecen, chiar dacă șansele de supraviețuire au fost de doar 1%. Preotul s-a întors acasă la soția și cei doi copii ai săi, de nouă, respectiv 2 ani.

Doar că boala a revenit.

“A trecut un an și jumătate de la marea operație, an în care în fiecare lună am luptat cu aceasta boală, deplasându-mă de cel puțin 2 ori pe lună la Debrecen pentru analize, tomograf și consultații, urmărind aceasta boală, luptând totodata cu ea, fiind optimist și mai ales cu credință în Dumnezeu. În urmă cu 6 luni, în urma unui tomograf și a unui ecograf, mi s-a descoperit o metastază la ficat și câteva tumori mici la plămâni și au reînceput problemele”, povestește preotul.

Pentru o șansă în plus, medicii au decis schimbarea tratamentului oncologic, doar că medicamentul nu există în România și nici nu este decontat de Casa de Asigurări de Sănătate. Tratamentul de care are nevoie se ridică la 40.000 euro pe an, bani pe care preotul nu are cum și din ce să îi plătească. Aproape toate veniturile familiei se duc pe drumurile făcute la specialiștii din țara vecină.

“Mi s-a pus un dren la ficat dar care nu prea a dat rezultat și s-a decis schimbarea tratamentului oncologic cu un medicament numit STIVAGRA, care din pacate nu se găsește în România și nici nu poate fi adus sau decontat prin C.A.S. la noi în țară, fapt pentru care sunt nevoit să îl cumpăr din Ungaria la prețul de 3.400 Euro. Doar acest medicament mă costă peste 40.000 de euro pe an. -am scris acest mesaj în speranța că mă veți putea ajuta cu un sprijin financiar deoarece resursele financiare pe care le-am obținut cu ajutorul binefăcătorilor s-au terminat iar salariul meu lunar și al soției nu depășeste 500 euro pe lună, bani pe care îi folosim în mare parte pentru deplasările în Ungaria, la Debrecen pentru analize, tomograf și controale periodice”, mai spune preotul.

Cel puțin încă 12 luni, părintele are nevoie de tratament și îi roagă pe cei care pot da o mână de ajutor să vină în sprijinul său.

“Tratamentul trebuie să îl continui cel puțin încă 12 luni. Vă mulțumesc și vă asigur de rugăciunile mele, iar Dumnezeu să vă răsplătească fapta cea bună și să vă binecuvinteze cu harurile Sale”, spune preotul.

Dacă nu puteți dona, vă rugăm să distribuiți! Vă mulțumim!

Cum îl putem ajuta? 

Donații se pot face cu cardul bancar pe pagina Părinți Salvatori la linkul: http://parintisalvatori.ro/doneaza/

Tot cu card bancar se pot face donații și pe platforma Facebook:
https://www.facebook.com/donate/810262532745082/

Conturi au fost deschise în lei și în euro CEC BANK:
RO94 CECEC 0019 4600 711 4731 – cont în lei
RO90 CECE MM 25 C1 EUR 0680 876 – cont în euro – cod BIC (Swift) CECEROBU

Titular cont: Asociația pentru Educație și Caritate – Cod Fiscal 9373178 – cu mențiunea AJUTOR PREOT

Donații se pot face și prin REVOLUT:
din România folosind numărul 0749936688 iar din străinătate folosind IBAN:
GB29 REVO 0099 7008 4404 94
Swift: REVOGB21

prin PAYPAL la adresa: [email protected]

prin contract de sponsorizare, PENTRU FIRME – sumă deductibilă din impozitul pe profit

“Orice întrebări și informații suplimentare se pot obține telefonic sau whatsapp: 0749-93.66.88 sau prin email: [email protected]”, spun inițiatorii campaniei de strângere de fonduri.

1 Comment on "FOTO. Un preot are nevoie de ajutor. Soția și copilașii vă cer ajutorul"

  1. Badea Gheorghe | noiembrie 20, 2019 at 15:37 |

    Dar ce s-a întâmplat?!? Doamne-doamne nu ajută? Acum e bună medicina?!?

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre campanie umanitară
FOTO. Campanie impresionantă de salvare a bebelușului Noel. Cu toții putem contribui

Închide