FOTO. Un sătmărean acuză Poliția Rutieră că i-a întins o capcană ”politicoasă”. Apoi l-a amendat


Un sătmărean povestește cum un echipaj de Poliție Rutieră i-ar fi întins o capcană în municipiul Satu Mare. Mai exact, susține sătmăreanul, acesta a încercat să se pună în mișcare, fiind staționat pe partea dreaptă a străzii Vasile Lucaciu, în apropierea Muzeului Județean.

La un moment dat, un echipaj de Poliție Rutieră a frânat pentru a-l lăsa să intre pe sensul de circulație, după care l-a oprit și l-a amendat. Explicația polițiștilor este cel puțin interesantă, potrivit șoferului: ”Mi-au zis că m-au lăsat să intru doar ca să vadă daca chiar intru sau nu”.

Omul nu contestă faptul că a comis o contravenție, ci faptul că a făcut totul l-a ”indicațiile” polițistului. ”Doar nu eram nebun să comit fără acceptul lor o contravenție, chiar în fața polițiștilor”.

Redăm mai jos mărturia șoferului amendat:

”Duceam fetițele mele la școală și la grădiniță de pe Vasile Lucaciu, totul era frumos, vesel. Când am lăsat-o și pe micuța la grădiniță, am urcat în mașină și am semnalizat la stânga din parcare. Am încercat să ies din parcare, dar din păcate nimeni nu s-a oprit sau nu a încetinit să pot intra pe banda stângă, pe langă că era roșu la semafor…

La un moment dat am observat că stă la rând și o mașină de poliție. Tot am semnalizat la stânga și m-am uitam spre dânșii întrebând din privire dacă mă lasă să intru pe banda din stânga, iar ei se uitau la mine. Între timp s-a făcut verde, a pornit rândul, iar ei au frânat și m-au lăsat să intru în fața lor.

Am fost fericit de gestul lor, adică de faptul că au frâna ca să pot intra pe stânga. M-am gândit că măcar ei sunt corecți, față de ceilalti șoferi care nu ma lăsau să intru pe banda dorită. Sentimentul acesta n-a ținut nici câteva secunde, fiindcă imediat ce am intrat în intersecție m-au claxonau să trag la dreapta. Mi-au cerut actele și mi-au spus că nu m-am încadrat din timp corespunzător pe bandă.

Degeaba le-am explicat că am făcut mișcarea cu acceptul pasic al lor. Mi-au zis că m-au lăsat să intru doar ca să vadă dacă chiar intru sau nu. Până la urmă mi-au dat o amenda de 870 lei. Așa trebuie stricată total ziua sau săptămâna unui tătic, care a mușcat momeala poliției.

Nu știu în ce țară trăim, dar când și polițistul vrea să facă rău intenționat în loc să-l ajute pe cetățean… Eu am greșit neintenționat, din prostia mea, că am avut încredere în poliția rutieră, fiindcă ei intenționat m-au ajutat, mi-au dat un ajutor să greșesc, riscând siguranța traficului, doar ca mai încolo să mă poată amenda.

Am carnet din 1999, în 20 de ani am greșit o singură dată, la ieșirea din Jojib sau Apa, unde nu mai sunt case… am accelerat și cred că aveam 82 km/h și m-au prins la capătul satului”.1 Comment on "FOTO. Un sătmărean acuză Poliția Rutieră că i-a întins o capcană ”politicoasă”. Apoi l-a amendat"

  1. Salut, imi pare rau sa citesc asa ceva…poate ca s-au suparat ca nu le-a multumit cu avariile, doamne ce oameni…

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre amenzi, contravenție, Inspectoratul de Poliție Județean, mașina
Urmărit internațional, prins de ”mascați”! Se ascundea în județul Satu Mare

Închide