FOTO/VIDEO. A început marea ”banner-iadă” cu scandal și amenințări în județul Satu Mare


Au început scandalul și amenințările în același timp cu acțiunea de montare a banner-elor electorale în județul Satu Mare. Un astfel de episod s-a consumat în orașul Tășnad, acolo unde un localnic, iritat de faptul că au fost montate afișe pe toți stâlpii de lângă casa lui, i-a filmat pe muncitorii firmei care se ocupă cu ancorarea materialelor electorale.

Localnicul i-a întrebat pe muncitori de ce nu poartă echipament de protecție, fiindcă lucrează la înălțime, iar răspunsul a fost o…amenințare. Mai exact, unul dintre muncitori l-a avertizat pe tășnădean că îi va sparge telefonul pentru că nu are acordul său să îl filmeze, cu toate că individul se afla pe spațiul public.

Lucrurile au degenerat și mai tare în momentul în care localnicul i-a avertizat pe muncitor că va trimite imaginile către mass media. Din fericire, lucrurile s-au mai temperat după câteva minute. Dar ”pădurea” de afișe a rămas pe stâlpi.4 Comments on "FOTO/VIDEO. A început marea ”banner-iadă” cu scandal și amenințări în județul Satu Mare"

 1. Mai bine s-ar duce la lucru în loc să filmeze, dar are vreme că primește ajutor social din banii noștri!

  View Comment
 2. Dr. Coica | august 22, 2020 at 14:55 |

  Legea 334/2016
  Art. 36
  (1)În campania electorală, candidaţii, partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, precum şi cetăţenii cu drept de vot au dreptul să îşi exprime opiniile în mod liber şi fără nicio discriminare, prin mitinguri, adunări, comunicare directă cu alegătorii, utilizare a televiziunii, a radioului, a presei scrise, a mijloacelor electronice şi a celorlalte mijloace de informare în masă.
  (2)În campania electorală pot fi utilizate numai următoarele tipuri de materiale de propagandă electorală:
  a)afişe electorale cu dimensiunile de cel mult 500 mm o latură şi 350 mm cealaltă latură; afişele electorale prin care se convoacă o reuniune electorală vor avea 400 mm o latură şi 250 mm cealaltă latură şi vor fi amplasate în locurile speciale pentru afişaj;
  b)materiale de propagandă electorală audio sau video, difuzate de mass-media audiovizuală;
  c)publicitate în presa scrisă;
  d)materiale de propagandă electorală online;
  e)broşuri, pliante şi alte materiale tipărite.

  Este foarte clar ca bannerele nu pot fi folosite in timpul campaniei electorale,numai pina la inceputul campaniei daca sunt respectate prevederile Legii 185/2013 art. 35 respectiv art.36

  View Comment
 3. eu stiu cand incepe campania electorală dispar bannerele?

  View Comment
 4. de ce nu respectăm legea?

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre campanie, campanie electorală
OPINIE. Votul etnic din Sătmar, semn că nu am evoluat prea mult ca societate

Închide