FOTO/VIDEO. Cum arată utilajul de sute de mii de euro achiziționat pentru Luna Șes


Utilajul “Prinoth”, de ultimă generație, pentru nivelarea și compactarea zăpezii, a costat peste 450.000 de euro, bani asigurați de Consiliul Județean și Primăria Negrești-Oaș. Autoritățile spun că sunt tot mai aproape de finalizarea domeniului schiabil Luna Șes.

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba și vicepreședintele Ioan Rus, au preluat utilajul „Prinoth” care va fi întrebuințat pentru nivelarea și compactarea zăpezii, fiind necesar pentru menținerea în condiții optime a pârtiei de schi de la Luna Șes.

Utilajul de ultimă generație, în valoare de 470.000 de euro, a fost achiziționat din fondurile proprii ale Consiliului Județean Satu Mare și ale Primăriei Negrești-Oaș.

„În prezent este cel mai performant utilaj de acest gen din țară, iar achiziționarea acestuia este o măsură obligatorie înaintea omologării pârtiei și darea ei în folosință. Utilajul este dotat cu toate componentele necesare pentru întreținerea zonei schiabile, astfel încât iubitorii de schi să poată utiliza pârtia în cele mai bune condiții”, a declarat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, la recepția tehnică a utilajului.

În perioada următoare va urma instruirea operatorilor pentru folosirea utilajului de tip Ratrac.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F100000165962086%2Fvideos%2F4058754490806710%2F&show_text=0&width=560

Furnizorul utilajului a oferit o garanție de trei ani și, totodată, va asigura serviciile de mentenanță.

Un pas important pentru deschiderea domeniului schiabil

Primarul orașului Negrești-Oaș a precizat că este un pas important în finalizarea domeniului schiabil.

“Am mai făcut un pas important pentru finalizarea proiectului de dezvoltare a domeniului schiabil de la Luna Șes.[…] Este un utilaj de ultimă generație, cel mai performant din țară în acest moment, achiziționarea acestuia fiind o măsură obligatorie înaintea omologării pârtiei și darea ei în folosință.[…] Următorul pas este instruirea operatorilor pentru folosirea utilajului de tip Ratrac, astfel încât turiștii să poată schia în siguranță după deschiderea pârtiei”, a precizat Aurelia Fedorca.

sursa: Aurelia Fedorca/Facebook

Citește și:

FOTOGALERIE. Lacul de smarald, comoara neștiută a județului Satu Mare

HARTĂ. Priveliștea te poate costa viața! Cele mai periculoase puncte de belvedere din Satu Mare

FOTO. Proiect inedit al salvamontiștilor sătmăreni. Cum se încearcă atragerea turiștilor la Luna Șes1 Comment on "FOTO/VIDEO. Cum arată utilajul de sute de mii de euro achiziționat pentru Luna Șes"

  1. Inloc de doua Pistenbully 400 au luat un Prinoth scump ,pretentios si nejustificat in conditiile de “partie” de la Luna Ses cu inclinatie medie si fara extreme … Tind sa cred ca si in cazul de fata comisionul si paraindaratul au facut alegerea utilajului .Toata Austria foloseste Pistenbully !

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Consiliul Județean Satu Mare, Luna Șes, Negrești-Oaș
Cum vrea Adrian Cozma să dinamizeze turismul în județul Satu Mare

Închide