FOTO/VIDEO. Proiectul comasării școlilor, retras. Kereskényi: “Vom merge înainte cu această reorganizare”


Proiectul de hotărâre care viza comasarea unor instituții de învățământ a fost retras de pe ordinea de zi a Consiliului Local Satu Mare. Primarul municipiului a precizat că va continua reorganizarea școlilor, motivele fiind unele de ordin economic, având în vedere că numărul de elevi este în scădere.

O hotărâre aflată pe ordinea de zi a consilierilor locali a provocat un protest al profesorilor. Autoritățile locale au solicitat comasarea Grădiniței Nr.5 cu Grădinița Nr.9, a Liceului Tehnic “Unio-Traian Vuia” cu Liceul Tehnologic „Ion I.C. Brătianu” și a Liceului “Eliza Zamfirescu” cu Liceul “Constantin Brâncuși”.

Proiectul a fost, până la urmă, retras de pe ordinea de zi a Consiliului Local, dar primarul a avertizat că reorganizarea școlilor va continua.

Primarul municipiului Satu Mare, Gábor Kereskényi, a spus că există motive economice în spatele propunerii de comasare a școlilor, iar singura modificare ce va fi operată va fi la nivelul conducerii celor două instituții de învățământ. Edilul a dat și câteva exemple și a subliniat că numărul de elevi este în scădere.

“Nu mă interesează părerea Inspectoratului Școlar atâta timp cât nu ei dau banii pentru funcționarea unităților de învățământ, ci autoritățile locale”, a spus primarul municipiului legat de proiectul de comasare.

Proiectul a fost retras în lipsa avizului necesar de la Inspectoratul Școlar Județean.

Inspectorul general Anișoara Boitor a precizat pentru PresaSM că momentul nu este unul oportun pentru comasarea școlilor, mai ales având în vedere regulile impuse din cauza pandemiei.

Deputatul Radu Panait, într-o postare pe Facebook, i-a îndemnat pe consilieri să voteze împotriva hotărârii și a propus scoaterea deciziei de pe ordinea de zi.2 Comments on "FOTO/VIDEO. Proiectul comasării școlilor, retras. Kereskényi: “Vom merge înainte cu această reorganizare”"

  1. Culic Mugurel | decembrie 22, 2020 at 15:59 |

    De acord! Sa înceapă cu cele confesionale! Avem 4!Ajunge unul cu profil religios! Și așa la Bac is toate dezastru!! Sau le e frica de cel de…

    View Comment
  2. Domnul acesta se crede pe tarlaua proprie! Comasare pentru ca cică scade numărul de elevi, sa vina sa vadă câți copii sunt intr-o clasa! Ce comasare vrea când in fiecare clasa sunt peste 20 de copii, iar legea educației prevede maxim 20. Rușine!!!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Consiliul Local Satu Mare
FOTO. Primele demisii din noul Consiliul Local Satu Mare. Pleacă doi consilieri UDMR

Închide