FOTO. ZECI de mașini furate din străinătate, descoperite la PTF Petea și Urziceni

Pe linia traficului internaţional cu autoturisme furate, Poliția de Frontieră Satu Mare a înregistrat 47 dosare penale, pentru săvârşirea a 50 infracţiuni de către 54 persoane, cetăţeni români şi străini. Au fost descoperite 58 autovehicule semnalate ca fiind furate din străinătate, a căror valoare depăşeşte suma de 2.832.000 lei.

Milioane de persoane au tranzitat punctele de trecere ale frontierei 

În anul 2018, prin punctele de trecere a frontierei de pe raza județului Satu Mare, s-a înregistrat un trafic de peste 2.849.000 de persoane care au tranzitat frontiera, atât pe sensul de intrare, cât şi pe sensul de ieşire în/din ţară. De asemenea, au tranzitat frontiera peste 1.075.000 mijloace de transport.

În anul 2018, polițiștii de frontieră au întocmit 290 dosare penale sub aspectul săvârșirii a 436 infracțiuni de către 353 persoane. Au fost aplicate 268 sancțiuni contravenționale în valoare de 120.000 lei. Valoarea totală a bunurilor confiscate în cursul anului 2018 a fost de peste 5.435.000 lei.

Migraţia ilegală

Pe linia migraţiei ilegale au fost intensificate măsurile de supraveghere şi control la frontiera de stat, care au dus la descurajarea eventualelor grupuri de migranţi care intenţionau să treacă ilegal frontiera.

Pe această linie de muncă au fost desfășurate 84 acţiuni cadru proprii şi în comun cu structurile teritoriale ale Inspectoratului pentru Imigrări de pe raza județului Satu Mare. În urma acestor acțiuni s-au înregistrat 30 dosare penale în care au fost implicaţi 52 de cetăţeni străini cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trecere ilegală a frontierei. Totodată, a fost reţinuţi şi cercetaţi 8 traficanți de migranţi.

Contrabanda

În anul 2018, pe linia combaterii contrabandei poliţiştii de frontieră din cadrul structurilor de pe raza județului Satu Mare au înregistrat 40 dosare penale, fiind implicate 43 persoane, sub aspectul săvârşirii a 43 infracţiuni.

În anul 2018, au fost executate mai multe percheziții domiciliare în cadrul unor acţiuni de combatere a contrabandei cu ţigări și au fost puse în executare 16 de ordonanțe de punere sub sechestru asigurator. Valoarea bunurilor puse sub sechestru se ridică la suma de 1.346.000 lei.

A fost descoperită şi ridicată în vederea confiscării cantitatea de aproximativ 254.700 pachete ţigarete de provenienţă ucraineană, în valoare totală de 2.433.000 lei.

 

Fii primul care comentează! despre "FOTO. ZECI de mașini furate din străinătate, descoperite la PTF Petea și Urziceni"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul de Poliție Județean
TUPEU. Sătmăreancă prădată de mii de lei în apropierea Poliției Satu Mare

Închide