FOTODOCUMENTE. Cum a fost condusă Olimpia Satu Mare. Facturi, bonuri de consum și extrase de cont

Foști reprezentanți ai clubului Olimpia Satu Mare au făcut publice o serie de informații și documente din activitatea clubului de fotbal Olimpia Satu Mare, pe care le vom prezenta mai jos:

”De ce a murit Olimpia? Știm că retragerea din campionat reprezintă o dezamăgire pentru toți sătmărenii, în special pentru microbiști, de aceea considerăm necesar să facem o analiză a ceea ce a dus la situația de azi. Înființat în 2010, clubul CS FC Olimpia 2010 a fost rezultatul asocierii dintre Consiliul Județean Satu Mare, Consiliul Local Satu Mare și Asociația sportivă Olimpia 2008 condusă la acea oră de către Szilagyi Ștefan, fostul și actualul președinte al Asociației Județene de fotbal Satu Mare.

În statutul noii asocieri erau prevăzute atribuțiile fiecăruia dintre asociați, și anume: consiliile asigurau baza materială iar AS Olimpia 2008 punea la dispoziția noului club experiența din domeniul fotbalistic. Teoretic, o asociere gândită corect care asigura premisele unei activități fructuoase. Din păcate nu a fost așa… Vă prezentăm atașat o parte din ceea ce considerăm că a prejudiciat clubul încă din primii ani de la înființare.

Pornind din altă ligă decât cea mai de jos, Olimpia a pornit ca un copil răsfățat căruia i se făcea drum printre concurenții zilei. Dacă înscrierea direct într-o ligă superioară poate fi explicată prin acordul partenerilor de competiție (dacă acesta a existat) nu ne putem explica lipsa din arhiva clubului a oricărei înregistrări de plată către AJF-ul local, știut fiind faptul că orice participant la competițiile organizate de către aceasta, trebuie să achite baremuri de arbitraj și observare a meciurilor. Să fi fost emulația atât de puternică în jurul Olimpiei încât toți să fie dispuși să susțină gratuit clubul nou înființat? Asta să fi fost “experiența ” asociatului AS Olimpia 2008, prevăzută în statut? Oare celelalte competitoare de au beneficiat de același tratament în acel an? Dacă da, felicitări corpului de arbitri și observatori sătmăreni care a activat gratuit în folosul fotbalului sătmărean.

Veți spune că nu e nimic rău în a accepta servicii gratuite, atunci când poți face economii… De asemenea clubul nu avea nicio cheltuială legată de salarii. Nici jucători, nici antrenori, nici personal administrativ. De acord, însă ce urmează numai a economie nu arată. Cei mai de seamă colaboratori ai Olimpiei din anii 2010-2011 sunt firmele Cafe Center și Angora din Satu Mare, str. Diana nr. 15, firme care întâmplător sau nu au sediul la adresa președintelui executiv al proaspătului înființat club: Szilagyi Ștefan.

În finalul anului 2010 și în prima jumătate a anului 2011 în proporție de peste 90% cheltuielile clubului au trecut prin firmele amintite mai sus. Trecând peste problema de moralitate se ridică totuși o altă întrebare: cum putea președintele AJF să reprezinte in competițiile acesteia un club anume? Este sau nu aceasta o incompatibilitate? După promovarea în liga a-3-a , modul de operare se modifică. Apar 10(!) jucători angajați la club, cu salarii nete cuprinse între 118 (una sută optsprezece) și 160 ( una sută șaizeci) de lei lunar iar afacerile cu Cafe Center și Angora se răresc.

Apar colaboratori noi, marea lor majoritate din București. Toți au ceva în comun: nu emit facturi mai mari de 5000 de lei, și au același scris pe facturi… dedicarea celui ce păstorea clubul este de netăgăduit: se stătea și câte 5 zile în București pentru a se putea face achiziții de câte maxim 5000 de lei pe zi, sau se trimiteau pachetele zilnic pentru a nu depăși acea sumă de 5000 de lei. Pentru a fi clari, pragul de 5000 este stabilit de către statul roman pentru plățile în numerar.

Deci toate aceste facturi au fost plătite cash din club. Suma totală pe perioada decembrie 2010-decembrie 2011 se ridică la 670.000 lei ( aproape 7 miliarde lei vechi). Nu am stat să adunăm mingile, echipamentele, vitaminele presupus achiziționate, însă credem că cluburi ca Real Madrid sau Barcelona pot sta lejer lângă Olimpia într-un clasament al achizițiilor de mingi și echipamente sportive, doar că ei în La Liga, iar noi în La liga a-4-a…

Ce deosebește de asemenea Olimpia de restul cluburilor este faptul că a achiziționat pentru jucători, seniori și juniori deopotrivă, ghete de fotbal. Fapt foarte rar întâlnit în fotbal. Și infirmat de o serie de fotbaliști care au activat atunci la club. Vă lăsăm să trageți voi concluziile. Vom reveni cu analiza următorilor ani”, este mesajul unor persoane care au fost în conducerea Olimpiei Satu Mare.


locuri de munca satu mare

3 Comments on "FOTODOCUMENTE. Cum a fost condusă Olimpia Satu Mare. Facturi, bonuri de consum și extrase de cont"

 1. juhasz lajos | februarie 18, 2018 at 14:03 |

  nu stiu exact cum ar trebuii sa ma exprim corect la cele expuse de dumnevoastra .. dar stiu … adica am vazut foarte multe jocuri alle echipei OLII,, AM AJUTAT CU CE AM PUTUT … am dopnat accele 2% …am cumparat abonament in fiecare an ,,din 2012 incoace ..,MA-M BUCURAT alaturi de totii suporteri la victori,,,si am fost mahnit la infringereri … dar pentru mine un lucru este clar …NU LOCUITORI ACESTUJ JUDEDET SUNT DE VINA …NU neaparat jucatori care si-au cerut drepturile legale …NU SUPORTERI CARE AU URMAT ECHIPA IN TOATA TARA… NU DOMNUL TAR..SI nici acei putin sponsori pe care i-a avut echipa…SUNTEM UN JUDET MIC INTRO TARA MARE … cu problemele ei …dar nimic nu se termina cu apusul soarelui .. maine va fi o noua zi cu nii provocari … si chiar daca eu nu o v-oi apuuca OLIMPIA SATU-MARE VA EXISTA INTRO ZII …CA PRIN TINPURILE DE GLORIE… HAI HAI HAI OLIIIIIIIIIIIII

  View Comment
 2. Băăăăăiiii frate !! Esti nebun ???!!!De cate sute de mingi si de cate ”mii” de ghete au avut nevoie intr-un an ???Aici clar e ”manăreala” iar cineva ar trebui,fără discutie, să fie in puscărie !!Alooooooo,DNA??Vedeti că faptele se prescriu,ce mai stati pe ganduri ???!!!!Să se ia la ”puricat” toată perioada,din 2010 pană azi !!!

  View Comment
 3. 700 de mingi!!

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Citește articolul precedent:
FOTOGALERIE. Mica avere ascunsă de un sătmărean, într-o mașină din Ungaria. Descoperirea polițiștilor

Închide