FOTO. Planurile super fabricii de la Medieș. Zeci de milioane de euro și sute de locuri de muncă

Sute de locuitori din zona Medieșu Aurit, Țara Codrului și zona Seini au acum o șansă uriașă de a-și găsi un loc de muncă bine plătit. Și asta pentru că compania ALU MENZIKEN va face o investiţie green-field de extrudare şi turnare a aluminiului, în valoare de 60 de milioane de euro, la Medieșu Aurit.

PresaSM.ro a stat de vorbă cu directorul general al viitoarei fabrici, Didier Senn, și cu directorul de resurse umane Adriana Cânpean. Potrivit celor doi oficiali, investiţia se preconizează a se finaliza la începutul anului 2018. În prima etapă vor fi construite două hale de producţie, care ulterior vor fi extinse, iar numărul de angajaţi va ajunge la peste 600.

Director general Didier Senn (foto centru)

Director general Didier Senn (foto centru)

Muncitorii vor fi selectați de pe o rază de 30 de kilometri, atât din zona Medieșu Aurit, cât și din Țara Codrului. De asemenea, odată cu finalizarea podului rutier peste Someș, de la Seini – Pomi, se vor putea aduce muncitori și din județul vecin.

Didier Senn a spus că la fabrica de la Medieșu Aurit vor fi aduse mijloace de producție de ultimă generație, arătându-se sigur că investiția va fi una de succes.

”Noi am ales echipamentul de producție de ultimă generație. Eu sunt deja sigur, din ce aud de la partenerii comerciali, că va fi un mare succes. Sunt în România de 10 ani, dar am găsit peste tot în zona de nord, zona de vest, oameni care sunt dispuși să lucreze, care conștientizează bine ce așteptăm ca și calitate, ca și seriozitate. Eu sunt optimist că o să pornim un proiect de succes”, a spus directorul Didier Senn.

Directorul de resurse umane, Adriana Cânpean, a spus că în urma unui parteneriat cu Inspectoratul Județean Școlar, la Medieșu Aurit se va deschide o școală de perfecționare, la care vor preda inginerii firmei. Mai mult, muncitorii care se vor evidenția vor fi sprijiniți să urmeze chiar o facultate în domeniu, astfel încât să aibă posibilitatea de a deveni tehnicieni sau ingineri.

 

fabrica macheta02

fabrica macheta03


locuri de munca satu mare

Fii primul care comentează! despre "FOTO. Planurile super fabricii de la Medieș. Zeci de milioane de euro și sute de locuri de muncă"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre investitie
Un sindicalist cere oprirea exploatării muncitorilor în Satu Mare: ”Salarii egale ca în Occident”

Închide