FOTOGALERIE. Centrul Vechi, în reabilitare. Se repară fațadele


Centrul Vechi al orașului a intrat în reabilitare. Se lucrează la fațadele clădirilor, iar autoritățile speră că măsurile luate vor mobiliza și ceilalți proprietari să investească în refacerea imobilelor. 

Centrul Vechi al orașului s-a transformat într-un adevărat șantier pe măsură ce proprietarii mai multor imobile au demarat lucărările de reabilitare a fațadelor. Autoritățile speră ca măsurile luate să îi capaciteze și pe ceilalți proprietari.

“Municipalitatea a adoptat în ultima vreme o serie de măsuri pentru a schimba fața Centrului Vechi, drept urmare proprietarii au început reabilitarea clădirilor!,” anunță Primăria.

Gergo Butka, consilierul primarului, precizează că printre măsurile luate, suprataxarea se pare că a avut efectul scontat, iar proprietarii s-au grăbit să își renoveze clădirile înainte de a fi penalizați.

“În centrul vechi se întâmplă 3 lucruri frumoase: 1. Primăria a câștigat 4.3 milioane de euro pentru reabilitarea lui 2. mai mulți proprietari au început deja să reabiliteze clădirile proprii, 3. iar pentru ceilalți proprietari ai clădirilor neîngrijite, se va aplica o suprataxă de 500%. Astfel, pe termen mediu (2-3 ani), centrul istoric va recăpăta splendoarea​ de odinioară + chiar mai mult ,” spune consilierul într-o postare pe Facebook.

Chiar dacă lucrările îngreunează traficul pietonal, sătmărenii care tranzitează zona spun că sunt mulțumiți de faptul că șantierele sunt ascunse după paravane, la fel ca și în occident. În plus, au fost amenajate zone de tranzit pentru protejarea pietonilor.1 Comment on "FOTOGALERIE. Centrul Vechi, în reabilitare. Se repară fațadele"

  1. Era si cazul! Pe oriunde mergi pica tencuiala de pe cladiri, e un real pericol!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre municipiul Satu Mare
FOTO. Primăria a dat ultimatum unei bănci. Va dispărea o pată de rușine din Centru

Închide