FOTOGALERIE. Cum arată liceul din centrul Sătmarului, reabilitat din fondurile Ungariei

Clădirea în care funcționează Colegiul Național ”Kolcsey Ferenc” din municipiul Satu Mare a fost reabilitată integral, cu largul concurs financiar al Guvernului Ungariei. În total, Guvernul Ungariei a pompat circa 800 de milioane de forinți.

Ceremonia de inaugurare a noii clădiri a avut loc astăzi, în prezența vicepremierului Ungariei, Semjen Zsolt, a primarului municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a președintelui Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, respectiv a episcopului romano-catolic de Satu Mare, Eugen Schonberger.

”Este o lucrare extraordinară, nu doar din punct de vedere al fondurilor, dar și a eforturilor depuse și a energiei consumate în modernizarea liceului”, a declarat directorul Colegiului Național Kolcsey Ferenc, Pataki Eniko.

Colegiul Național “Kölcsey Ferenc” este una dintre cele mai prestigioase colegii din Satu Mare. Are o tradiție în educația minorității maghiare din Satu Mare. În anul școlar 1991 școala devine din nou Liceul Teoretic Kölcsey Ferenc, purtând numele poetului reformist maghiar, din sec. XIX. Pe baza rezultatelor obținute în 1988 instituția a dobândit denumirea de Colegiu, iar din anul 2000 funcționează ca și Colegiu Național. Din anul școlar 2011-2012 instituția funcționează din nou într-o singură clădire, pe str. Mihai Eminescu nr. 1.2 Comments on "FOTOGALERIE. Cum arată liceul din centrul Sătmarului, reabilitat din fondurile Ungariei"

  1. Covrig Gelu | martie 14, 2018 at 14:50 |

    Opt sute de milioane de forinti putin peste 2 milioane de euro !Restul i-a dat primaria satu mare,care dealtfel plateste pentru cladiri si chiria,destul de mare, bisericii maghiare catolice…Iar asta e ”cel mai mare” liceu romanesc din ungaria :)https://i2.wp.com/flacara-rosie.ro/wp-content/uploads/2018/02/IMG_7661.jpg?resize=696%2C465&ssl=1 !!Unde e toata averea lasata romanilor din ungaria de Emanoil Gojdu ??De ce tradatorul MRU a renuntat la aceasta imensa avere,in jur de 2 miliarde de euro, a romanilor din ungaria?????????

    View Comment
  2. Clădirea colegiului a fost reabilitată numai pe exterior-fațadele.Şi schimbată uşile interioare conform normativelor ISU. Finanțat integral de Guvernul Ungariei.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre investiție
O fabrică uriașă din Satu Mare, în insolvență. Circa o mie de angajați în pericol

Închide