FOTOGALERIE. CUM arată noile trasee turistice omologate din județul Satu Mare

Odată cu dezvoltarea domeniului schiabil, zona turistică Luna Șes a devenit punct de reper pentru turismul montan sătmărean. Dacă pe timp de iarnă posibilitățile de recreere vor fi multiple (schi de agrement pe piste amenajate, schi de tură și freeride), pe timp de vară, activitățile turistice sunt strâns legate de existența traseelor turistice care pun în valoare patrimoniul natural și etnografic al zonei.

Conducerea Consiliului Județean (CJ) și reprezentanții Serviciului Public Salvamont din subordinea CJ, au anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, omologarea primelor două trasee turistice din județul Satu Mare.

Cele două trasee turistice omologate sunt Cruce Galbenă (Cabana Boda Oșanul – Poiana Boroș) și Cruce Albastră (Borcut Luna Șes – Poiana Boroș). Aceste trasee sunt disponibile pe tot parcursul anului, nu presupun pregătire specială pentru parcurgere, nu necesită echipament special și sunt destinate tuturor categoriilor de turiști, indiferent de vârstă.

Odată cu amenajarea acestor trasee turistice vor fi eliminate cazurile de persoane rătăcite, a căror număr au crescut considerabil în ultima perioadă, ca urmare a afluxului mare de turiști atrași de infrastructura și facilitățile turistice create în zonă.

Traseele, care au obținut omologare de la Ministerul Turismului, fac legătura între obiectivele turistice situate pe Valea Talnei și Valea Brada.

Prin omologarea primelor două trasee turistice, din cele 14 aprobate printr-o hotărâre a Consiliului Județean, Satu Mare se înscrie în rândul județelor care pot să promoveze un turism de calitate, conform cerințelor impuse în turismul european.

Fii primul care comentează! despre "FOTOGALERIE. CUM arată noile trasee turistice omologate din județul Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Consiliul Județean Satu Mare
FOTO. Consiliul Județean: La Satu Mare nu există drumuri județene închise

Închide