FOTOGALERIE. Destinații cu stele Michelin, la doi pași de Satu Mare

A fost lansat Ghidului Verde de Călătorie Michelin pentru România. Printre destinațiile recomandate turiștilor se numără și Valea Marei și Valea Maramureșului, Castrul Porolisum și Salina Turda, recent intrată printre obiectivele lăudate de Michelin. 

Michelin a lansat Ghidul Verde de Călătorie pentru România, iar printre surprizele din acest an se află și mai multe destinații turistice ușor accesibile sătmărenilor. Dacă unele au fost nou introduse în ghidul pentru călători, altele au primit cotații mai bune decât în edițiile precedente.

Maramureșul, un răsfățat al Ghidului Michelin

Maramureșul oferă două obiective noi care au primit distincția de 3 stele, adică destinații care merită vizitate, Valea Marei și Valea Maramureșului. Destinațiile sunt recomandate în special iubitorilor de natură și de tradiții pastorale.

Județul vecin pare un răsfățat al ghidului având în vedere numărul mare de destinații recomandate turiștilor și în edițiile precendente. Piața Libertății din Baia Mare, recent reabilitată, cimitirul Săpânța, Muzeul Memorial de la Sighet, Muzeul de Artă din Baia Mare, Valea Vaserului, Turnul Sfântul Ștefan și Casa Memorială Elie Wiesel sunt doar câteva dintre destinațiile care apar în ghid.

Castrul Porolissum, obiectiv de două stele

Tot în apropiere de Satu Mare și pe lista celor de la Michelin se află și Castrul Porolissum, care din destinație interesantă, cotată cu o stea, în ediția din 2019 a primit două stele, adică obiectiv turistic care merită o oprire. Castrul roman se întinde pe teritoriul administrativ al localităţii Moigrad, județul Sălaj, la opt kilometri de Zălau și a fost recent reabilitat. Este unul dintre cele mai mari și bine păstrate situri arheologice din România. Lucrările arheologice de aici au început încă din anii 70, iar ele continuă și astăzi.

Salina Turda, pe lista Michelin

Pe listă se află și Salina Turda, cotată tot două stele, este nou-intrată în ghidul turistic al celor de la Michelin. Salina este considerată de turiștii care au vizitat-o drept una dintre cele mai spectaculoase destinații, mai ales grație parcului de distracții care a fost amenajat și care atrage anual mii de turiști români și străini. Salina a devenit și un loc mai puțin obișnuit pentru diferite activități, competiții și evenimente culturale.

Oradea, pentru iubitorii de arhitectură și istorie

Din ediția trecută, Oradea figurează cu două obiective importante, de două stele. Piața Unirii este recomandată iubitorilor de arhitectură și istorie. Tot ca destinații turistice care merită un popas sunt marcate și Piața Ferdinand și parcul Petofi Sandor.

Fii primul care comentează! despre "FOTOGALERIE. Destinații cu stele Michelin, la doi pași de Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Bihor, Maramureș, Sălaj
VIDEO. Imaginea zilei vine din Maramureș. Urs masiv surprins pe Valea Vișeului

Închide