FOTOGALERIE. Fosta casă cu bârne din Satu Mare, reabilitată complet. O bijuterie

Fosta casă a rușinii, situată pe strada Ștefan cel Mare colț cu strada Rândunelelor, a fost reabilitată după ani la rând de nepăsare. Primăria Satu Mare a plătit întreaga sumă, urmând să recupereze două treimi de la asociația de proprietari și de la Ministerul Finanțelor.

După aproape 15 ani în care imobilul de pe str. Rândunelelor nr. 1 a fost lăsat în paragină, Primăria Municipiului Satu Mare finalizează lucrările de punere în siguranță a acestui imobil și reabilitare a fațadei. Astfel, imobilul care scapă de rușinoasa denumire ,,casa cu bârne” din centrul municipiului este redat patrimoniul arhitectural al orașului.

Valoarea lucrării este de 525.000 lei, iar asociaţiei de locatari îi revine pentru plata cota de 1/3 din sumă. Fiecare proprietar s-a angajat printr-un act notarial că va restitui integral suma datorată bugetului local în rate lunare egale, fără dobândă, în decurs de 36 de luni, de la data recepţiei la terminarea lucrărilor de intervenţie.

”Mi-am dorit să salvăm acest minunat imobil, aflat în patrimoniul orașului, care acum a căpătat o altă față. Vom continua și cu alte clădiri de patrimoniu din Centrul Vechi al municipiului, mergând pe aceeași formula, parteneriatul municipalitate-locatari”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

3 Comments on "FOTOGALERIE. Fosta casă cu bârne din Satu Mare, reabilitată complet. O bijuterie"

 1. ION AVRAM | iulie 17, 2020 at 16:56 |

  În sfirsit ca faceți și voi un lucru bun, dar… Mai sint multe de facut(STIMABILILOR…).

  View Comment
 2. In sfarsit. Primaria ar trebui cumva sa intre pe fir sa ajute pe cei care vor sa isi izoleze blocurile… poate ati vazut si voi ca sunt persoane care nu dispun de acei bani si restu locatarilor renoveaza chiar daca nu vor toti si arata chiar naspa… parter izolat… etaj unu izolat…etaj 2 neizolat…3 izolat 4 neizolat…arata foarte urat blocurile alea.. arata mai rau decat inainte :))

  View Comment
 3. Satmarean | iulie 17, 2020 at 20:48 |

  Ce oraș frumos am avea dacă clădirile ar fi reparate!

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Primăria Satu Mare
Comunicat: Transformarea zonei degradate malurile Someșului, între cele 2 poduri, în zonă de petrecere a timpului liber pentru comunitate

Închide