FOTOGALERIE. În ce-și transformă oșenii vilele impunătoare. Alternativă la abandon

Oșenii aleg să își transforme vilele impozante în pensiuni. Ca și o alternativă la abandonarea acestor spații vaste, care ar putea să găzduiască familii întregi.

Vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Ioan Rus, împreună cu reprezentantul Ministerului Turismului, Maricica Lupșe, primarul comunei Turț, Ioan Irime și reprezentantul GAL Țara Oașului, Ioan Belbe, au vizitat câteva locuințe din localitatea Turț, ale căror proprietari și-au declarat intenția de a le transforma în pensiuni.

Au fost astfel identificate zeci de potențiale locuri de cazare pentru turiștii care vor tranzita această zonă a județului Satu Mare. Pentru ca această parte a Țării Oașului să poate fi declarată drept zonă turistică de interes local, autoritățile locale și reprezentantul Ministerului Turismului urmează să identifice și alte potențiale locuri de cazare în localitățile Tarna Mare, Batarci, Cămârzana și Târșolț.

„Demersul este unul lăudabil, având în vedere că dezvoltarea turistică a acestor zone va constitui o sursă suplimentară de venit, atât pentru locuitori cât și pentru bugetele locale. Mai mult decât atât, localităţile incluse în lista staţiunilor turistice de interes local beneficiază de un punctaj sporit în obţinerea de finanţări pentru proiectele regionale”, a declarat Ioan Rus, vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare.3 Comments on "FOTOGALERIE. În ce-și transformă oșenii vilele impunătoare. Alternativă la abandon"

 1. Da a s-a intrebate cineva daca au autorizatie pentru constructiile lor? multe dintre ele nu sunt corect construite comform legii, prea aproape de vecin, geamuri spre vecini, lipsa spatiului definitoriu intre cladiri. 90% nici o casa in toate osenimea aia nu are autorizatie de constructie, deci comform legii, TOATE ar trebuii demolate!
  Dar nu conteaza, asa-i? numa la oras e bai cu autorizatia de constructie, la oseni totul se permite, ca doar is cei mai harnici rromani.

  View Comment
 2. “omu”, tu ai o problema cu osenii in general, nu sunt osean dar recunosc cu mana pe inima ca, sunt poate cei mai harnici Romani, nu “rromani”, cum ai scris tu, eu sunt de profesie sociolog si Romanii Oseni sunt singurii Romani care nu si-au diluat originea cu cel al altor etnii, de ex rrome, cum ai insinuat tu, inca in proportie de 98% sunt ADN de Daci, fara alte metisari. Ar trebui sa luam exemplu de la ei, oameni cu simtul proprietatii, cu dragoste de pamant si munca. Daca am fi ca ei altfel ar fi aratat Romania, o romanie curata care ar avea curajul de a da cu pumnul in masa europenilor pentru binele copiilor ei.

  View Comment
 3. @Mircea Dupa teoriile tale, faptul ca ei sunt “romani puri”, le da dreptul de a face ce vor ei si de a ignora legile in vigoare. Bravo. Cu gandirea antica de “dac” total absurda sa ii crezi mai daci decat restul din tara noastra, dupa ce au trecut zeci de popoare peste daci si au ocupat ungurii transilvania de mai bine de de 200 ani, dai dovada clara cat de profesionist sociolog esti.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Consiliul Județean Satu Mare
Plantații politic de la Aeroportul Satu Mare, mii de lei pentru a face figurație

Închide