FOTOGALERIE – Mașinile ABANDONATE ale Sătmarului. ”Proprietarii” riscă amenzi URIAȘE

Poliţiştii locali au identificat în ultimele zile mai multe autovehicule care sunt abandonate în diverse locaţii din municipiul Satu Mare (ex.: str. Târnavei, str. Jiului, str. Amaţiului), fiind aplicate somaţii prin care se solicită deţinătorilor să le ridice de pe domeniul public în termen de 10 zile.

În conformitate cu prevederile art. 12, alin. 1 din Legea nr. 421/2002, refuzul proprietarului sau al deţinătorului legal al vehiculului de a se conforma somaţiei este sancţionat cu amendă de la 1000 la 2000 lei, fără posibilitatea achitării a jumătate din minimul amenzii în termen de 48 de ore de la luarea la cunoştinţă a procesului verbal de sancţionare contravenţională, vehiculul urmând a fi trecut în proprietatea unităţii administrativ-teritoriale, ridicat de pe domeniul public şi vândut sau predat unei unităţi de colectare şi valorificare a deşeurilor.

”Pe această cale atragem atenţia posesorilor de autovehicule care sunt abandonate pe domeniul public să le ridice în cel mai scurt timp. Totodată, autovehiculele fără număr de înmatriculare sau alte marcaje oficiale (care să permită identificarea deţinătorului / proprietarului) vor fi considerate că nu au stăpân, fapt pentru care acestea vor trece de drept în proprietatea unităţii administrative-teritoriale după parcurgerea demersurilor legale”, informează Poliția Locală Satu Mare. 

Fii primul care comentează! despre "FOTOGALERIE – Mașinile ABANDONATE ale Sătmarului. ”Proprietarii” riscă amenzi URIAȘE"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre amenzi
PROSTIE sau TUPEU?! CUM s-a ales un tânăr șofer cu DOSAR PENAL și cu o amendă ENORMĂ

Închide