FOTOGALERIE. În Micro 17 se taie copacii pentru a se construi parcări. Locatarii se opun

Situație cu potențial conflictual în Cartierul Micro 17 din municipiul Satu Mare. Muncitorii firmei care execută lucrările de amenajare a parcărilor și reamenajare a trotuarelor au pus gând rău mai multor copaci, respectiv brazi și nuci, dar și unor trandafiri.

Executantul ar intenționa, spun muncitorii sub protecția anonimatului, să taie acei copaci pentru simplul fapt că e nu au fost prevăzuți în proiectul inițial al cartierului. Vorbim despre brazi care au o vechime de 30-35 de ani.

”Vor să taie brazii și un nuc în Micro 17 ca să facă trotuarele în cadranul cuprins între Bulevardul Independenței, Crișului și Someșului. Brazi puși acum vreo 30-35 de ani. Pentru simplu fapt că cineva, cică, a uitat să îi pună în proiect și nu figurează pe proiectul muncitorilor. Pe lângă asta, vor să distrugă și ghirlandele de la trandafiri”, a spus, pentru PresaSM.ro, unul dintre locatarii din zonă.

Răspuns de la Primaria Satu Mare pentru un locatar: ”Locuitorii se tem de copacii bătrâni, să nu cumva cadă o creangă pe cineva, alți locuitori ne sesizează că din cauza acestor copaci nu intră lumină în casă, e greu să le satisfacem toate cererile. Menționăm că dacă așa arată în proiect înseamnă că nu e ideea sau moftul cuiva, ci proiectanții au desenat așa pe motive tehnice”.

Reamintim că primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, a semnat miercuri, 3 mai, contractul de proiectare şi execuţie pentru modernizarea a 11 parcări situate în Carpaţi 1, Carpaţi 2 şi Micro 17 din municipiul Satu Mare.

2 Comments on "FOTOGALERIE. În Micro 17 se taie copacii pentru a se construi parcări. Locatarii se opun"

  1. Mitu Stelian | august 12, 2017 at 17:59 |

    Bună ziua.
    Cineva a pus ochii pe brazii aceea…..probabil că au nevoie de lemne pentru iarnă. Brazii nu deranjează pe nimeni Indiferent ce copaci ar fi….daca cineva a pus ochii pe ei și are spatele asigurat de primărie, arunci are curajul să viseze la materialul lemnos. Nu e destul ca in această țară se fură material lemnos…..acum…taietorii au ajuns între blocuri. Acesta este un semnal de alarmă. Vor să taie legal. Brazii sunt toaletati de locuitorii blocului,iar iarna sunt iluminati cu tuburi luminoase. Nu suntem de acord cu tăierea lor !!!

    View Comment
  2. Asa e, nimeni nu gandeste un pic! De ce sa tai doi brazi frumosi crescuti si ingrijiti de locuitorii blocului? Slaba gandire…

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Primăria Satu Mare
FOTOGALERIE. Grădina Romei rămâne închisă. Se intervine la toți copacii

Închide