FOTOGALERIE. O femeie este prima victimă a echipei de ridicat mașini! A plătit amenda pe loc


A fost ridicată prima mașină parcată ilegal în municipiul Satu Mare! Autoturismul a fost ridicat în zona Pieței Mari. Este vorba despre un autoturism marca Renault.

Mașina aparține unei femeie, care lucrează la o farmacie din zona Pieței Mari. Aceasta a fost de acord să plătească pe loc amenda de 300 de lei, astfel încât mașina i-a fost pusă la loc pe asfalt. Iar șoferița a parcat ulterior regulamentar

Cei care au chemat Serviciul de ridicare a mașinilor din cadrul Administrației Domeniului Public au fost polițiștii locali. De la apel au trecut doar zece minute până când echipajul de ridica a ajuns în zonă și s-a pus pe treabă.

Iată că serviciul de ridicare a mașinilor este operativ și acționează, mai ales, în zona centrală.

Administrația Domeniului Public Satu Mare a început de luni, 6 mai, ridicarea mașinilor parcate neregulamentar. Cuantumul sanctiunii pentru ridicare-transport-depozitare este de 550 de lei. În cazul în care utilizatorul sau proprietarul se prezintă la autovehicul și nu se mai efectuează transportul și depozitarea, sancțiunea e de 300 de lei. Menționăm că după ce trec 24 de ore de ridicare se adaugă o taxă de 50 de lei pe zi.

Măsura ridicării autovehiculelor se aplica în cazuri precum:

• oprirea voluntară a vehiculelor
• în zona de acţiune a indicatorului „Oprirea interzisă”;
• în curbe şi în alte locuri cu vizibilitate redusă sub 50 m;
• pe trecerile pentru pietoni;
• în intersecţii, inclusiv cele cu circulaţie în sens giratoriu,
• precum şi în zona de preselecţie unde sunt aplicate marcaje continue, iar în lipsa acestora, la o distanţă mai mică de 25 m de colţul intersecţiei;
• în staţiile mijloacelor de transport public de persoane;
• în dreptul altui vehicul oprit pe partea carosabilă, dacă prin aceasta se stânjeneşte circulaţia a două vehicule venind din sensuri opuse, precum şi în dreptul marcajului continuu, în cazul în care conducătorii celorlalte vehicule care circulă în acelaşi sens ar fi obligaţi, din această cauză, să treacă peste acest marcaj;
• pe pistele obligatorii pentru pietoni şi/sau biciclişti ori pe benzile rezervate unor anumite categorii de vehicule, semnalizate ca atare;
• pe trotuar, dacă nu se asigură spaţiu de cel puţin 1 m pentru circulaţia pietonilor;
• pe pistele pentru biciclete;

În vederea restituirii autovehiculelor ridicate, proprietarii/deținatorii legali/utilizatorii acestora se vor prezenta la spațiul special amenajat, îngrădit și supravegheat video, pe Strada Gara Ferăstrău nr.9, unde vor prezenta cartea de Identitate, permisul de conducere și cartea de identitate sau certificatul de înmatriculare a autovehiculului.

După restituirea autovehiculului conducătorii auto se vor prezenta la agentul constatator din cadrul Poliției Locale satu Mare în vederea întocmirii procesului verbal de constatare a contravenției, în caz contrar acesta va fi întocmit în lipsă.2 Comments on "FOTOGALERIE. O femeie este prima victimă a echipei de ridicat mașini! A plătit amenda pe loc"

  1. satmarean | mai 6, 2019 at 15:49 |

    Va curge cu amenzi !!! Trebuie bani la bugetul primăriei…

    View Comment
  2. Unde sa curga daca nu la primarie esti culmea… Dar sa nu poti intra pe o strada ca un timpit a parcat in curba pe colt e mai bine????

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Administrația Domeniului Public, Piața Mare, Poliția Locală, Primăria Satu Mare
FOTOGALERIE. Prima mașină parcată ilegal, ridicată în municipiul Satu Mare

Închide