FOTOGALERIE. Palatul de Justiție din Satu Mare, reabilitat complet. Printre cele mai frumoase din țară

În urma unei investiții de circa 30 de milioane de lei, Palatul de Justiție din Satu Mare a fost reabilitat în întregime. Lucrările au început în anul 2011 și au durat circa șase ani. În acest moment, este unul dintre cele mai frumoase clădiri din România, când vorbim despre instanțe de judecată.

Istoria Justiţiei independente în oraşul Satu Mare îşi are începutul prin anii 1870, când administraţia publică se desparte de justiţie. Oraşul Satu Mare la 1 august 1871 primeşte aprobarea , pentru construirea unui Tribunal propriu. Astfel că, autorităţile oraşului oferă drept clădire a Tribunalului vechea primărie a oraşului până la construirea grandiosului Palat al Justiţiei 1894-1896. După aprobarea primită de la Ministerul Justiţiei , la colţul străzii Rakoczy şi Verbocy, se construieşte clădirea Tribunalului şi a Penitenciarului, care susţine şi în prezent activitatea justiţiei din Satu Mare.

Palatul Justiţiei, situat pe strada Mihai Viteazu nr. 8 este construit într-o manieră neo-clasică cu influenţe de secession rural şi figurează pe lista monumentelor de arhitectură. Edificiul este compus din parter si două etaje faţada principală perfect simetrică găzduieşte în partea sa centrală, ieşită în afară faţă de aliniament, accesul monumental în clădire. Acesta este încadrat de către două coloane în torsadă ce susţin balconul de la etajul întâi.

Fii primul care comentează! despre "FOTOGALERIE. Palatul de Justiție din Satu Mare, reabilitat complet. Printre cele mai frumoase din țară"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.




Mai multe despre Tribunalul Satu Mare
FOTO/VIDEO Răzvan Rentea, acuzat de uciderea părinților, adus la Tribunal

Închide