FOTOGALERIE. Personal medical fără mască la UPU Satu Mare, în plină pandemie


Un cititor al PresaSM a realizat astăzi o serie de fotografii la Unitatea de Primire Urgență a Spitalului Județean Satu Mare, din care reiese faptul – fără echivoc – că o partea din personalul medical nu poartă deloc sau poartă necorespunzător măștile de protecție.

De asemenea, nu au purtat mască nici unii angajați ai Serviciului Județean de Ambulanță sau o parte din angajații de la pază. Un paznic a fost surprins în timp ce purta masca pe…cot.

La solicitarea PresaSM, conducerea Spitalului Județean Satu Mare susține că stocul de măști este asigurat și nu există probleme din acest punct de vedere. Potrivit sursei citate, masca este obligatorie în incinta Unității de Primire Urgență.

Situația epidemiologică de la nivelul județului Satu Mare nu este atât de gravă, poate de aici și relaxarea unor angajați din sistemul sanitar. Dar ajunge să ne amintim de cazurile spitalelor din Suceava, București sau Arad, acolo unde din cauza nerespectării măsurilor de protecție aceste unități spitalicești au devenit niște adevărate focare.

În tot acest timp, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a anunțat că începând cu data de 01.08.2020 se aprobă obligativitatea purtării măștii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele începând cu vârsta de 5 ani, prezente în spaţiile publice deschise (pieţe, târguri, zone de aşteptare – staţii de autobuz, peroane, zone în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, spectacole în aer liber) atât timp cât se află în acea situaţie, de la nivelul județului Satu Mare.Fii primul care comentează! despre "FOTOGALERIE. Personal medical fără mască la UPU Satu Mare, în plină pandemie"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Spitalul Județean Satu Mare
FOTO. Episcopia Ortodoxă, în lupta anti-COVID. Donație pentru Spitalul Județean

Închide