Stimate domnule Ion! Inainte de a va incerca sa va …

Comment on FOTOGALERIE. Plantație unică în Europa, la Satu Mare. Susținere de la cel mai înalt nivel by Kolbaszer Emeric.

Stimate domnule Ion!
Inainte de a va incerca sa va raspund,permiteti-mi sa va citez un dicton latin NON EST SINE CULPA,QUI REI QUAE AD SE NON PERTINET,SE IMMISCET ( Reg.iuris 19 ).Nu vreau sa compar productia unei plante goji,ce este un fruct de padure salbatic, Lycium barbarum ii spune si numele cu productia unui hibrid de mar sau par,caci asa si plopul va produce pere,cum s-a intamplat acum 28 de ani la Bucuresti.
Bineinteles China este cea mai mare producatoare de goji pe mapamond cu cele doua areale de bastina a plantei,Tibet si zona Ningxia,acoperind 99% din cerinta pietii mondiale la fructe uscate,constienti de asta ne-am propus sa tintim in prima faza cerinta de 1%,nisa ce nu o pot acoperii chinezii,produse procesate,nectar,gem,tincturi,ceai cu specificatia pe eticheta MADE IN EUROPE si 100% bio.In a doua faza vrem sa intram pe piata ind farmaceutice,o piata sigura,fara fluctuatii mari la pret,dar enorm de pretentioasa la continutul calitativ,vedeti ce influenta are clima asupra calitatii extractului din goji.
Ma bucur ca va intereseaza asa de mult cate boabe intra pe kg,dar trebuie sa va dezamagec,m-ati prins,nu stiu caci nu le-am numarat,dar la culesul manual se culege bob cu bob,chinuiala in lipsa mainii de lucru,circa 1 kg in medie poate sa culeaga un om pe ora.
De ce avem nevoie de bani? Pai ati vazut caruta pe care sa nu mai incapa?
Pai tocmai pentru a mecaniza cat mai mult procesul de productie,de ex o masina de cules tractata,OXBO 930 costa 110 000 de dolari si recolteaza cca 2 ha/zi,deci bani seriosi.
Domnia voastra vorbeste de pretul de vanzare cu amanuntul a fructelor uscate,MADE IN CHINA din magazinele noastre,pe cand in articol e vorba de pretul de achizitie momentan al fructelor si frunzelor ce urmeaza sa fie procesate,deci eu ma pot hotari la pretul de achizitie,in functie de pretul de achizitie al produselor de pe piata unde livram.
Ma bucur de intrebarile domniei voastre,la care sper ca v-am satisfacut curiozitatea,cu respect

Kolbaszer Emeric Also Commented

FOTOGALERIE. Plantație unică în Europa, la Satu Mare. Susținere de la cel mai înalt nivel
Stimate domnule Victor!
Referirea la romanul nostru din Portugalia cred ca se refera la Daniel Cojocariu de langa localitatea Faro,ce are plantat 2 ha cu goji chinensis,un alt soi si calitati diferite de soiul nostru.De unde stiu asa de precis? Caci ne-a invitat in primavara acestui an,pe mine si pe doi cercetatori la dansul,de altfel cu Sana Goji,suntem in parteneriat si chiar incercam sa implementam soiul nostru in aceasta locatie.Vad ca domnia voastra este Toma Necredinciosul,de aceea va invit sa urmariti videoclipurile de pe pagina de FB,gojilandromania,unde o sa vedeti plantatia si ce parere are Daniel despre noi.Daca ati fi citit atent articolul este vorba de marimea plantatiei in tehnologia bio,dar sunt convins ca nu ati fost atent nici la pretul de 6 euro/kg si nu 4,iar acest pret nu e pretul de la tejghea,ci este pretul de achizitionare a fructelor si frunzelor,care sunt procesate.ambalate si livrate clientilor.Nu cunosc exact cate hectare sunt plantate cu goji,din alte soiuri in tara,eu m-am referit strict la grupul ce detine soiul nostru,dar v-as fi recunoscator daca mi-ati indica si alti producatori ce detin suprafata mai mare ca mine,nu de alta sa nu mor prost si doamne feri,nu vreau sa exagerez,caci fata de domnia voastra eu sunt un novice in goji


Citește articolul precedent:
Accident mortal pe DN19, SM-BH. Un șofer a lovit un biciclist și a fugit

Închide