FOTOGALERIE. Pompierii intervin masiv în județ. Mai multe zone inundate!

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someș” al județului Satu Mare intervine în județ pentru înlăturarea efectelor negative produse din cauza acumulării de apă în locuinţe, curți sau pe carosabil. La nivelul instituției s-a dispus suplimentarea efectivelor cu pompieri din turele libere care să încadreze toate capabilitățile tehnice disponibile, care pot interveni în cazul acestei situații de urgență.

În urma situației de urgență, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Someș” al județului Satu Mare a acționat pe parcursul zilei de astăzi, pentru evacuarea apei de pe drumul european E81, localitatea Rătești, comuna Beltiug, acesta fiind inundat pe o bandă de mers. În aceeași localitate au fost inundate o casă și două curți interioare.

Pentru sprijinirea cetățenilor și a autorităților locale, ISU Satu Mare a trimis în zona afectată pompieri, cu mijloace specifice de intervenție. Aceștia, împreună cu aproximativ 20 de localnici, au umplut peste 1000 de saci cu nisip în vederea realizării de bariere de protecție și îndiguiri preventive în jurul locuințelor și anexelor gospodărești.

Situația din localitatea afectată de inundații este atent monitorizată de către autoritățile locale și județene, pe teren fiind prezenți președintele CJSU Satu Mare – dl. prefect Darius FILIP, inspectorul șef al ISU Satu Mare – colonel Nicolae DIMA și primarul localității afectate, care au luat măsurile necesare și au condus operațiunile pentru evitarea producerii și altor pagube materiale.

În zonele afectate au acționat 3 ofițeri și 15 subofițeri cu o autospecială de primă intervenție și comandă, 1 camion, o motopompă de capacitate mare și 5 pompieri voluntari din cadrul serviciului voluntar pentru situații de urgență Beltiug cu autospeciala din dotare și o motopompă de capacitate mică.

Pompierii din cadrul Punctului de lucru Tășnad au acţionat cu o autospecială de primă intervenție și comandă și o motopompă de capacitate mare, în localitatea Tășnad, pentru înlăturarea efectelor negative produse din cauza acumulării de apă, la o casă și o curte interioară, inundate cu apă.

Situația debitelor și nivelurilor pe râurile aflate sub incidența avertizărilor hidrologice este monitorizată în permanență de către autoritățile locale și pompieri, astfel încât orice situație de urgență să poată fi gestionată în mod eficient.

Fii primul care comentează! despre "FOTOGALERIE. Pompierii intervin masiv în județ. Mai multe zone inundate!"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre cod portocaliu
FOTOGALERIE. Dezastru la Turț. Livezi întregi culcate la pământ. Copaci rupți de vânt

Închide