FOTOGALERIE. Prima clinică de psihoterapie pentru copii cu ajutorul câinilor

La Cluj-Napoca a fost deschisă prima clinică de psihoterapie şi terapie asistată de animale din România. Psihoterapeutul Andra Diaconu, unul dintre fondatorii clinici, a spus că pot primi ajutor copii cu afecțiuni din spectrul autist, dar nu numai, informează stiridecluj.ro

”Am deschis prima clinică de terapie standard şi terapie asistată de animale din România unde oferim servicii psihologice, terapie cognitiv comportamentală, logopedie. Terapia asistată de animale este terapie standard, dar în cadrul şedinţei este inclus şi un câine de terapie folosit în diverse jocuri şi activităţi astfel încât să ajute beneficiarul, să îl motiveze să atingă obiectivele terapeutice. Ne adresăm atât copiilor tipici, dar şi celor cu dizabilităţi sau cu diagnostic de tulburări din spectrul autist, lucrăm şi cu adulţi cu dizabilităţi sau tipici, persoane care suferă de tulburări emoţionale precum depresie, anxietate, atacuri de panică. Avem o echipă de 7 câini de terapie, doi fiind atestaţi Pet Partners, lider la nivel internaţional privind interacţiunea om – animal”, a spus Andra aDiaconu.Sâmbătă dimineața, la primele ședințe de terapie a participat cățelușa Szello, supravegheată de conductorului canin, Fulop Csilla.

”Căţeii sunt un factor motivator şi, cumva, copiii au ca scop să îl atingă, să ajungă până la câine, să îi dea mingiuţa. Interacţionează foarte bine cu câinele, nu au frică, nu se feresc de câine, ceea ce este foarte important. Regula este că tot ceea ce se întâmplă trebuie să fie voluntar din partea beneficiarilor sau a copiilor. Scopul este ca un copil să se simtă în siguranţă”, a explicat Fulop Csilla.

Ședințele pentru copii are suferă de afecțiuni din spectrul autist au 50% reducere.

SURSA: stiridecluj.roFii primul care comentează! despre "FOTOGALERIE. Prima clinică de psihoterapie pentru copii cu ajutorul câinilor"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre câini, copii cu dizabilități, psihoterapeut
FOTO. “Free Life” anunță ridicarea câinilor din Micro 16. Apelul făcut către sătmăreni

Închide