FOTOGALERIE. Primele trasee montane sigure în Satu Mare! Chiar și pentru bikeri

Consiliul Județean Satu Mare, prin înființarea Serviciului Public Județean Salvamont, a făcut un pas extrem de important în sprijinirea și dezvoltarea turismului sătmărean, pentru clarificarea situatiei incerte a traseelor turistice, multe dintre ele adevărate capcane pentru drumeți.

Astfel Serviciul Public Județean Salvamont a început identificarea și evaluarea traseelor turistice montane din județul Satu Mare. Unul dintre criterii se referă la starea potecii, a condițiilor de parcurgere in siguranță, indiferent de perioada anului.

Evaluarea traseelor presupune parcurgerea acestora în ambele sensuri, în perioade secetoase, ploioase și evident în cele cu gheață și zăpadă.

Primul traseu vizat a fost cel dintre Baraj Călinești-Oaș și Mănăstirea Portărița, marcat cu Cruce Galbenă unde s-au constatat mai multe probleme. S-a lucrat pînă noaptea târziu, dar a meritat efortul, deoarece a fost identificată o linie nouă, foarte frumoasă, prin pădurea bătrână de stejari, cu o potecă curată, accesibilă și pentru bikeri ca alternativă la tronsonul problemă dintre Șaua Bicuț și cantonul silvic de pe marginea lacului Călinești-Oaș

5 Comments on "FOTOGALERIE. Primele trasee montane sigure în Satu Mare! Chiar și pentru bikeri"

 1. Sunt trasee frumoase și în zona băile puturoase și luna șes. Dar există o problemă la marcaje, nu este trecuta distanța și timpul parcurgerii acesteia. Măcar distanta daca ar fi trecută ar fi de un real ajutor, momentan îți este foarte dificil să îți calculezi traseele când le faci pentru prima oară.

  View Comment
 2. Ar trebui folosite cuvinte romanesti ,biker ce inseamna ???? ca se poate intelege biciclist dar si motociclist , se iau cuvinte englezesti si alea cu alt inteles peiorativ , si acolo bicicleta este bicycle ,motocicleta motorcycle……

  View Comment
 3. Serviciul Public Județean Salvamont Satu Mare | februarie 5, 2018 at 16:25 |

  Stimate domnule Cătălin, în momentul de față, Județul Satu Mare nu are nici un km de traseu montan omologat. Un traseu momntan omologat de către Ministerul Turismului presupune printre altele și afișarea distanțelor și timpilor de parcurgere. Serviciul Public Județean Salvamont Satu Mare, înființat în anul 2017, a început evaluarea tuturor traseelor momntane din județ. După reamenajarea și omologare lor conform H.G. 77/2003 vor dispare și neajunsurile semnalate de dumneavoastră.
  Traseele montane existente în județ au fost realizate în cursul anilor în mod voluntar de către diferite asociații de turism, fără a ține seama de reglementările legale din domeniu.

  View Comment
 4. Ar fi minunata o dezvoltare de trasee si nemontane , atât pt drumeție la pas cât și pt biciclisti .De exemplu zona dealurilor si pădurilor :1. Ardud vii , Ardud , Gelu ,Baba Novac ,Ghirisa ; si 2. unele pe zona codrului.Lansez o provocare pt iubitori pt a înființa o asociație a drumetilor satmareni .

  View Comment
 5. Dar trebuie eliminați câinii ciobenești s-au câinii care atacă bicicliștii și drumețiștii. Nici pe dig nu mergi cu bicicleta în siguranță.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre biciclist
Vin banii! Piste pentru bicicliști și stații de închiriere biciclete în Satu Mare

Închide