FOTOGALERIE. Se redeschide Grădina Romei. Cum arată în prezent

Grădina Romei va fi redeschisă sâmbătă, 12 august. În acest sens, vineri, 11 august, primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, împreună cu administratorul public, Maskulik Csaba, au făcut o ultimă verificare înainte de deschiderea parcului și au dispus astfel și câteva măsuri de verificare și pe viitor a zonei.

”Dorim să vă transmitem faptul că, zona a fost pusă în siguranță fiind derulată o amplă acțiune de curățenie, care a prevăzut toaletarea copacilor, strângerea resturilor vegetale și a crengilor uscate, tunderea spațiilor verzi, igienizarea parcului și vopsirea elementelor din parcul de joacă. Rugăm vizitatorii să respecte restricțiile impuse în zonele unde se lucrează și să evite aceste zone”, spune Kereskenyi.

Timp de mai multe zile o echipă completă a muncit în vederea igienizării parcului și a toaletării copacilor, fiind transportate din Grădina Romei aproximativ 100 de metri cubi de resturi vegetale și crengi uscate. Materialul lemnos transportat din Grădina Romei a fost donat unor familii nevoiașe.

”Cu toate că s-au făcut eforturi considerabile pe parcusul mai multor zile, din cauza ciorilor aspectul aleilor nu a putut fi îmbunătățit considerabil, însă și în privința aceasta vă asigurăm că, vom găsi soluțiile legale pentru a remedia această problemă.  Aceste acțiuni nu vor ramâne singulare deoarece ne vom ocupa mai atent de întereținerea acestui parc, însă reabilitarea integrală a Grădinei Romei se va realiza printr-un proiect separat. În prezent, se lucrează la elaborarea Planului Urbanistic Zonal privind reabilitarea parcului, creerea unui spațiu de joacă adecvat, amenajarea spațiilor de recreere și de petrecere a timpului liber”, mai spune Kereskenyi.

5 Comments on "FOTOGALERIE. Se redeschide Grădina Romei. Cum arată în prezent"

 1. comentator | august 11, 2017 at 16:22 |

  Aș avea o singură observație pentru cei 2 deștepți din fotografie. Toaletarea se face ANUAL, nu la modul hei-rup și NU VARA. Dar pentru asta unii ar trebui să știe meserie. Și ce sunt eu să comentez? Doar un inginer horticol. În rest bine că s-a făcut. Era și cazul. Apropo, ce se știe de copilul accidentat?

  View Comment
 2. ce frumos, parca nu s-a intamplat nimic, a fost inchisa fix degeaba! Rusine primare!

  View Comment
 3. Academicianu | august 12, 2017 at 11:32 |

  Fix pix….dar bine ca e gata, imi faceam griji ca nu va fi totul gata si frumos pentru partiumybuli…

  View Comment
 4. Academicianu | august 12, 2017 at 11:34 |

  Sa stie primarul ca si aspectul centrului orasului lasa de dorit…tot din cauza ciorilor. Sunt galagioase si fac pupu peste tot…

  View Comment
 5. am facut curatenie in parc ! asa si ???? in alte parti aceste activitati au loc in mod curent si fara tam-atm. fiecare TREBUIE sa isi faca treaba pentru care este platit. parcul trebuia sa fie functional nu refacut/redeschis…. edili comozi si lipsiti de initiative si curaj ! psd/udmr – acelasi zarzavat (congelat)

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Grădina Romei
VIDEO. Se lucrează în Grădina Romei. Se redeschide în această săptămână

Închide