FOTOGALERIE. Terase închise pe bandă rulantă în Satu Mare! Patronii acuză statul


Terase închise pe bandă rulantă în municipiul Satu Mare! Patronii acuză lipsa de coerență a măsurilor luate de către autorități. În sensul că foarte mulți patroni și-au pregătit deja terasele, cumpărând încălzitoare pe gaz și curent pentru a oferi condiții clienților.

Dar, ulterior, s-a modificat înțelesul definiției de terasă, iar patronii au fost avertizați și obligați se dea foliile jos, iar astfel costurile au crescut din cauza temperaturilor scăzute din ultima perioada, iar societățile comerciale și-au închis terasele și și-au trimis o parte dintre angajați în șomaj.

Majoritatea restaurantelor din Piața Libertății sau strada Horea mai servesc doar la pachet, cu maxim jumătate din personal, pentru a nu fi nevoiți să închidă definitiv. Problema este că majoritatea agenților economici riscă să nu își poată acoperi nici măcar cheltuielile.

Alți patroni, din zona Pieței 25 Octombrie sau Aleea Corneliu Coposu, încă mai speră, lăsându-și terasele deschise. Din cauza frigului, prea puțini clienți se mai aventurează la terase, chiar dacă acestea sunt prevăzute cu încălzitoare sau pături.

Reprezentanții unui restaurant se pare că au găsit o breșă în lege și au pus niște brazi pentru a asigura un fel de ”perete” tampon, astfel încât să se asigure o oarecare protecție a clienților.

Autoritățile au precizat că au preluat definițile utilizate în legea anti-fumat. Astfel, se închid spațiile care are un acoperiș și două laturi, indiferent dacă sunt permanente sau temporare.2 Comments on "FOTOGALERIE. Terase închise pe bandă rulantă în Satu Mare! Patronii acuză statul"

  1. Gică Contra | noiembrie 14, 2020 at 12:14 |

    De ce nu înțelegeți că principalul scop al acestei perioade este limitarea răspândirii COVID? Definiția terasei deschise/închise nu este nouă. Are ani de zile vechime. Știți ce nu are continuitate? Aplicarea legii. Nu a fost aplicată legea antifumat și acum suntem în situația că ne mirăm că terasele sunt clasificate că închise dacă au mai mult de doi pereți și acoperiș. Au murit oameni (Colectiv) pentru că unii și-au permis să nu aplice legea. Ce s-ar fi întâmplat? Ar fi fost închis la un club ori mai multe? Hai, ce nenorocire! Dar, nu ar fi murit zeci de oameni. Acum, probabil vor avea de suferit unii patroni, angajați, furnizori, etc. Vor muri? Nu! Dar câți din fidelii lor clienți nici măcar nu-și dau seama că această măsură le-a salvat viața lor, prietenilor, părinților sau rudeniilor ori i-a ferit de crunte suferințe? Și, totul pornește de la o banală ne-aplicare a legii antifumat. Că, în România, merge și așa.

    View Comment
  2. Horeca forteaza si se da de pamant ca dau faliment firmele. Inteleg ca e greu, dar tot ei, chelnerii si patronii, sunt fara masca, mesele apropiate, clientii cate 6-8-10 la masa stramtorati.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus, coronavirus Satu Mare, restricții
Apelul unei asistente medicale pentru salvarea unui pacient COVID

Închide