FOTOGALERIE. Un pompier sătmărean a decedat. Condus astăzi pe ultimul drum de camarazi

Sfârșit de drum. Colonelul în retragere Bucur Neculai, ultimul veteran de război POMPIER din România, ne-a părăsit la vârsta de 95 de ani.  Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Somes” Satu Mare a pierdut un Erou, un pompier militar desăvârşit şi un exemplu greu de urmat pentru generaţiile viitoare.

Născut la 28 iulie 1922, în satul Domnești, comuna Pufești din Judeţul Vrancea, a fost educat încă din tinereţe în credinţa şi dragostea de neam şi patrie. După absolvirea cursurilor Liceului Teoretic din localitatea Adjud, Neculai Bucur face primii pași spre o lungă carieră militară în arma pompierilor. Din anul 1993 devine membru al Filialei Veteranilor de Război, contribuind în mod constant la dactilografierea și gestionarea diferitelor lucrări și situații.

Calităţile sale l-au făcut să fie iubit şi apreciat de colegii din armată, de subordonaţi şi de comandanţi. Pentru seriozitatea şi profesionalismul său, pentru viaţa militară ireproşabilă şi merituoasă a fost recompensat de nenumărate ori.

”Colonelul Bucur a trecut prin multe încercări de-a lungul vieții sale, poate mult prea multe, dar pe chipul său apărea, de fiecare dată când îl întâlneai, un zâmbet cald. Din dragoste și respect față de arma pompierilor, în ciuda vârstei înaintate, a răspuns prezent la toate evenimentele importante din viața noastră. Noi, ca roade ale exemplului său şi a celor ca dânsul, cu ostăşescul „Domnule Colonel, avem onoarea să vă salutăm!”, pentru ultima oară luăm poziţia – drepţi şi cu durere în suflet ne luăm rămas bun cu onoruri militare de la OMUL şi POMPIERUL Bucur Neculai, rugându-L pe bunul Dumnezeu să primească sufletul său”, spune conducerea Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!Fii primul care comentează! despre "FOTOGALERIE. Un pompier sătmărean a decedat. Condus astăzi pe ultimul drum de camarazi"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre pompieri
FOTO/VIDEO. Incendiu de amploare la Valea Vinului. Mai multe imobile făcute scrum

Închide