FOTOGALERIE. Victimele inundațiilor din 1970, comemorate în Satu Mare

Primăria municipiului Satu Mare a comemorat astăzi victimele inundațiilor din 1970, la monumentul (din Piața 14 Mai) închinat celor care și-au pierdut viața. La eveniment a participat primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, prefectul județului Satu Mare, Darius Filip, respectiv ailți reprezentanți ai autorităților publice locale.

După o scurtă slujbă religioasă, oficiată de un sobor de preoți români și maghiari, primarul Kereskenyi Gabor a subliniat, în discursul său, solidaritatea care s-a creat între sătmăreni în acele momente, precum și legăturile de prietenie transfrontaliere cu orașele înfrățite precum Zutpfen sau Wolfenbüttel. În finalul manigestării, oficialitățile au depus câte o coroană de flori în memoria celor plecați dintre noi.Un număr de 56 de oameni a ucis Someşul în data de 14 mai 1970. Alte mii de sătmăreni au rămas pe drumuri, după ce Someșul a pus stăpânire pe o treime din județ. Astăzi se împlinesc 47 de ani de la acea uriașă tragedie care s-a abătut asupra județului Satu Mare.

În cartierul de jos al municipiului Satu Mare, nivelul apei la inundaţiile catastrofale din 1970 a atins doi metri. Zona este denumită acum cu numele „14 mai“, după data în care Someşul a luat 56 de vieţi omeneşti. Nicio casă din acest cartier nu a rămas neatinsă. Echipa de salvare a populaţiei a fost condusă de un reprezentant al Ministerului Internelor, venit special din Capitală.Fii primul care comentează! despre "FOTOGALERIE. Victimele inundațiilor din 1970, comemorate în Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre inundații
FOTOGALERIE. Astăzi se împlinesc 48 de ani de la inundațiile din județul Satu Mare

Închide