FOTOPLAN. Unde se află resursele de gaze și petrol din județ. Situația de la Moftin

PresaSM a intrat în posesia ultimelor studii privind resursele naturale ale județului Satu Mare. Din câte se știe, zona Moftinului este una dintre cele mai bogate în petrol și gaze. După cum rezultă chiar din expertiza canadienilor de la Serinus.

Se estimează că punga de gaz de la Moftin (doar cea descoperită) ar valora pe piață aproximativ 100 de milioane de euro. Este vorba despre o cantitate de circa 500 de milioane metri cubi.

Perimetrul din Satu Mare are o suprafață de 2.949 de kilometri pătrați. Potrivit estimărilor, la sonda Moftinu-1001 forată în ultimul trimestru din 2014 au fost indentificate rezerve recuperabile în perspectivă (P50) de aproximativ 510 milioane metri cubi de gaze, echivalentul a circa 4% din consumul anual al României.

În imaginea de mai jos, cu VERDE sunt marcare rezervele de petrol, iar cu ROȘU sunt marcate rezervele de gaz.

De asemenea, potrivit unui alt plan, reiese unde sunt dispuse pungile cu gaz și petrol în zona Moftin-Mădăras. Dacă gazele se găsesc în zona Moftin, petrolul se găsește în zona Mădăras – Santău.


locuri de munca satu mare

1 Comment on "FOTOPLAN. Unde se află resursele de gaze și petrol din județ. Situația de la Moftin"

  1. Checicheș Alexandru | ianuarie 1, 2018 at 17:12 |

    Nu pot să cred.Astea-s baliverne.Eu am citit in cartea de geografie de clasa a șasea a lui fiu-meu că România este o tară săracă și nu avem resurse de nici un fel.Așa o fi dacă le administrează canadienii.Nu?

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre incendiu sonda
FOTOGALERIE. Specialiștii canadieni au intrat în foc. Ultimele pregătiri înainte intervenției finale

Închide