FOTOPLANURI. Circulația auto se închide în Centrul Vechi. Cum va arăta pe viitor

Zona centrală a municipiului Satu Mare urmează să fie modernizată și înfrumusețată. Primăria Satu Mare se află cu proiectul în faza de dezbatere publică, în vederea obținerii autorizației de construire. Una dintre cele mai importante modificări o reprezintă închiderea circulației auto în zona Pieței Libertății.

Licitația a fost câștigată de către Asocierea S.C. TARR CONST SRL (lider de asociere) – SC ARHABITAT 2015 SRL. Valoarea lucrărilor este de 14.082.513 lei.

Extinderea și modernizarea spațiilor pietonale constituie una dintre strategiile esențiale stabilite în cadrul realizării Planului de Mobilitate Urbană a municipiului. Astfel, după implementarea proiectelor și creearea unei infrastructuri velo, cât și reamenajarea Parcului Central, Piața Libertății va deveni un punct de interes major al municipiului, atât pentru cetățeni, cât și pentru turiști.

Așa va arăta pe viitor:

Proiectul propune 4 zone de interes în jurul Parcului Central:

a. Zona pietonală
b. Zonă pentru terase și diverse activități comerciale
c. Pista de biciclete
d. Partea carosabilă (circulația va fi permisă autovehiculelor pentru transportul public în comun, aprovizarea, ambulanță, etc. )

Circulațuia rutieră va fi permisă doar în zona sudică a Parcului Central dinspre str. Decebal spre str. Alexandru Ioan Cuza.

De asemenea, în cadrul aceluași proiect se propune revitalizare completă a Parcului Central prin mai multe lucrări de intervenție precum: lucrări de infrastructură, modernizarea fântânii arteziene, diversificarea zonelor de spațiu verde, amplasarea de mobilier urban, iluminat ornamental, refacerea sistemului de canalizare, canalizații subterane pentru instalațiile noi cât și pentru rețelele de telefonie, cablu existente, amenajarea zonelor de ședere, etc.

3 Comments on "FOTOPLANURI. Circulația auto se închide în Centrul Vechi. Cum va arăta pe viitor"

 1. Foarte bine. De mult trebuia inchisa circulatia .

  View Comment
 2. OROSZ STEFAN | iulie 2, 2020 at 13:04 |

  Lucrarea va dura cativa ani probabil. Daca acum este dezastru cu parcarea in zona, ce se va intampla atunci? Daca vor veni si turisti la hoteluri ce se intampla?
  Daca nu realizati parcari si acces la parcari…nebunia de acum cu parcarile de interes de serviciu sau turism VA FI LA PATRAT Asta se doreste?

  View Comment
 3. Eu aș face parcarea subterana sub parc(daca ar fi bani) chiar 2 nivele ..
  Undeva …La un Hipermarket avea 3 nivele,2 jos 1 demisol sub cladire trebuia sa-ți pozezi mașina cu datele parcari scrise jos , altfel .

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre municipiul Satu Mare
FOTO. S-au desprins bucăți de pe acoperișul unui bloc central

Închide