FOTOREPORTAJ. Cum arată interiorul Penitenciarului Satu Mare. Viața între criminali și hoți

Viața dincolo de gratii nu pare foarte ușoară, mai ales că în incinta stabilimentului coabitează 443 de deținuți, de la criminali și până la hoți mărunți.

Cât despre condiții, pozele vorbesc de la sine. Tot ce putem adăuga, potrivit directorului Penitenciarului Satu Mare, comisarul șef Petru Romeo Poiană, este că se fac eforturi considerabile pentru a remedia situația. Deținuții au o capelă în toată regula, au sală de sport, bibliotecă, cabinete medicale. Chiar și un magazin, cu tot cu vânzătoare.

”Sunt spații înguste. În schimb, la înălțime, la partea de metri cubi de aer, ne încadrăm în normele interne. La șase metri cubi de aer, capacitatea legală a Penitenciarului Satu Mare, este de 422. Având în vedere că azi în penitenciar sunt 443 de persoane, zicem noi, la indicatorul acesta suntem ok. Însă la patru metri pătrați, este o problemă. Capacitatea ar trebui să fie de 235 de persoane”, a spus comisarul șef Petru Romeo Poiană.

Visul celor din Penitenciarul Satu Mare este ca regimul unității să devină unul cu regim deschis. Adică, deținuții să iasă dimineață pe poarta Penitenciarului, să meargă la servici, iar seara să revină după gratii. Până atunci, însă, regimul este unul semideschis.

Mai mult, deja o parte din aripa Penitenciarului a fost reabilitată, urmând ca deținuții să aibă condiții ultramoderne, cu dușuri și robineți cu sensori, condiții hoteliere net superioare, dar și lipsa expunerii la unii paraziți inerenți traiului în comun, în aglomerare și cu ventilație deficitară. Dar lăsăm pozele să vorbească de la sine.

Fii primul care comentează! despre "FOTOREPORTAJ. Cum arată interiorul Penitenciarului Satu Mare. Viața între criminali și hoți"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Penitenciarul Satu Mare
Un careian s-a spânzurat în închisoare. Nu a mai suportat detenția

Închide