FOTO/VIDEO. Așa arată raiul pescarilor din județ. De la știucă și biban, până la plătică și avat

Lacul Călinești Oaș este cel mai mare luciu de apă din județul Satu Mare, fiind realizat prin construirea – în 1974 – a unui baraj de 16 metri înălțime și 798 m lungime, pe râul Tur. Barajul a fost proiectat pentru reținerea a 29 milioane mc de apă. La acest volum, lacul are peste 380 ha și cinci km lungime.

Lacul Călinești Oaș, cel mai mare din județul Satu Mare, a fost populat intensiv cu pește. Reporterii PresaSM au aflat că este vorba despre 42.373 kilograme de pește, respectiv crap, caras, amur și fitofag!

De altfel, lacul Calinesti Oas are una din cele mai mari diversități ca specii de pești. Lacul Calinesti este un mic paradis atât pentru pescarii de pești pașnici cât și pentru pescarii de răpitori.

Este populat cu următoarele specii de pește: Caras, Plătică, Roșioară, Fitofag, Crap, Amur, Avat, Somn Pitic, Somn, Știucă, Șalau. Călineștiul este printre puținele lacuri în care avatul este prezent într-un număr impresionant, oferind deseori spectacole prin atacurile violente la suprafața apei, împrăștiind haotic obleții.

Administratia lacului Sinteza SRL a populat anual lacul cu puieți de șalău, crap și alte specii pe care le-au reprodus artificial în ferma piscicolă plutitoare de pe lac, mărind astfel rata de supraviețuire a puietului.

Mai multe detalii găsiți AICI.Fii primul care comentează! despre "FOTO/VIDEO. Așa arată raiul pescarilor din județ. De la știucă și biban, până la plătică și avat"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Călinești-Oaș, lac Călinești Oaș
FOTO. Gospodării inundate la Călinești-Oaș. Debitele sunt în creștere

Închide