FOTO/VIDEO. Autostrada Codrului, îngropată simbolic. Protest al sătmărenilor. Mii de oameni batjocoriți


Sătmărenii care locuiesc în localitățile Amați și Rușeni au îngropat în mod simbolic promisiunile celor de la Consiliul Județean Satu Mare. Un localnic a pus flori pe drum, iar mai apoi le-a și udat.

Gestul este unul de protest față de incapacitatea autorităților de a reabilita drumul care duce spre Homorod și Rătești, mii de oameni suferind din cauza drumurilor catastrofale.

Cum nu au mai putut îndura situația și cu buzunarele bine golite de vizitele repetate la service-urile auto, sătmărenii din zonă au și făcut un protest spontan, pe marginea carosabilului, în data de 7 iunie.

Pe lângă “abonamentul” la vulcanizare, starea proastă a drumului se lasă cu mult praf și multă poluare, mai spun localnicii. Autoritățile le-au promis o intervenție încă de la începutul lunii în curs, dar 1 iunie a venit și a plecat fără nicio intervenție la nivelul părții carosabile.

Situație juridică complicată, cetățenii, cu mașinile “sparte”

Sătmărenii care și-au făcut iluzii că lucrările începute și abandonate de Tehnic Asist în județul Satu Mare vor fi reluate cât mai repede de către o altă firmă se înșeală…amarnic. Printre optimiștii de serviciu se numără și reprezentanții Consiliului Județean Satu Mare, care sperau ca judecătorii Tribunalului Botoșani să încuviințeze alocarea în subantrepriză a lucrărilor de reabilitare a Drumului Județean 193A unei alte firme. Și asta pentru continuarea lucrărilor.

Instanța nu s-a pronunțat și a amânat termenul pentru luna septembrie 2019! Dacă mai punem la socoteală și faptul că s-a cerut înlocuirea administratorului judiciar, procesul ar putea dura mult și bine!

O singură soluție: reluarea licitației

În aceste condiții, cel puțin teoretic, Consiliului Județean nu îi rămâne altceva de făcut decât să reia întreaga licitație pentru reabilitarea Drumului Județean 193 A – cunoscut ca și Autostrada Codrului – Amați – Rușeni – Tătărești – Necopoi – Homorodu de Jos -Homorodu de Mijloc – Homorodu de Sus – Solduba – Hodișa – Socond – Rătești (DN 19A). Proceduri care s-ar putea întinde de la câteva luni la peste un an.

Această lucrare este una dintre cele mai ample lucrări din județul Satu Mare – începută și mai apoi sistată de către Tehnic Asist. În baza procesului de evaluare desfăşurat, prețul ofertat pentru execuția lucrării de modernizare era de 88.390.835,70 lei, inclusiv TVA, iar durata de execuție era de 36 luni.

Lucrări de urgență

Până la pronunțarea instanței sau reluarea și finalizarea unei eventuale licitații, autoritățile județene au demarat lucrări de întreținere și reparație.

“Consiliul Județean Satu Mare a dat ordinul de începere a lucrărilor de întreținere a drumului județean DJ 193A, drum care se află în modernizare și ale cărui lucrări au fost sistate, ca urmare a intrării în insolvență a firmei executante. Începând de luni, 10 iunie 2019, pe tronsonul de drum județean care face legătura între Amați și Rătești, au început lucrările de întreținere a drumului de piatră și de reparații cu mixtură asfaltică,” au precizat reprezentanții Consiliului Județean.Fii primul care comentează! despre "FOTO/VIDEO. Autostrada Codrului, îngropată simbolic. Protest al sătmărenilor. Mii de oameni batjocoriți"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre autostradă, Consiliul Județean Satu Mare, protest
FOTO. Mașină “spartă” pe “drumul groazei” spre Amați, Homorod și Rătești

Închide