FOTO/VIDEO. Barna, apel la contracandidați: “Haideți să vorbim despre România, în fața cetățenilor


Dan Barna la Satu Mare. Candidatul USR a revenit în județ pentru a explica cetățenilor programul cu care dorește să ajungă la Cotroceni. Barna a lansat și o invitație celorlalți doi candidați principali, Iohannis și Dăncilă. Liderul USR vrea o dezbatere încă înainte de turul II. 

Dan Barna a revenit la Satu Mare pentru a prezenta programul său de prezidențiabil. Pentru început, Barna a preferat să se întâlnească cu sătmărenii care se aflau în centrul municipiului Satu Mare. A stat de vorbă cu aceștia, le-a explicat ce dorește să facă dacă ajunge la Cotrocei și a răspuns întrebărilor adresate de cetățeni.

Iar sătmărenii l-au rugat pe candidatul USR să rămâne și la câteva selfie-uri.

Barna a vorbit despre proiectele pentru Apărare

Pentru că este Ziua Armatei, Barna a vrut să prezinte și proiectul său pentru domeniul Apărării. O strategie predictibilă și investiții în industria de armament a României, care are o lungă tradiție, sunt absolut necesare.

“România trebuie să aibă o strategie pe zona militară și de Apărare, un acord care să fie respectat de toate guvernele, indiferent de ce se va întâmpla în perioada următoare pentru că vorbim de un domeniu cu adevărat strategic și important pentru funcționarea statului”, a spus Dan Barna despre programul său privind Apărarea.

Barna vrea și o industrie authtonă de armament mai importantă și în dezvoltare continuă.

“Un alt element prioritar în programul meu este cel legat de industria de armament. România are o tradiție importantă și tocmai prin rolul important pe care îl are în structurile NATO și tocmai prin poziția pe care o avem în parteneriatul strategic cu SUA, industria de apărare trebuie să se dezvolte în continuare”, a spus Barna.

Candidatul vrea și o mai mare predictibilitate în ceea ce privește cadrele miltiare și familiile acestora.

USR așteaptă audierile în comisii

În ceea ce privește guvernul propus de PNL, Barna a spus că dorește să vadă felul în care miniștrii propuși vor performa în cadrul comisiilor de specialitate.

Barna vrea dezbateri. Mesajul transmis lui Iohannis și Dăncilă

Barna a lansat și o invitație celor doi candidați Iohannis și Dăncilă. Președintele USR vrea o confruntare de idei, o dezbatere reală, în fața românilor, cu proiectele pe masă.

“Haideți să vorbim despre România, în fața cetățenilor”, spune Barna.


Candidatul USR a spus că mizează pe investiții în Educație, un domeniu de care guvernanții au cam uitat și pe care l-au subfinanțat, asta chiar dacă există o lege care prevedea alocări de 6% din PIB.

Nu este pentru prima dată când Dan Barna vorbește despre felul în care Educația a fost subfinanțată de guvernele succesive care s-au perindat pe la Palatul Victoria. Iar candidatul USR a precizat anterior că subfinanțarea nu a fost o greșeală, ci o politică intenționată, asta pentru că cetățenii fără acces la Educație sunt vulnerabili electoral.1 Comment on "FOTO/VIDEO. Barna, apel la contracandidați: “Haideți să vorbim despre România, în fața cetățenilor"

  1. Ce-i cu sloganul ‘fără penali’? De ce-și face campanie electorală dacă este vizat de DNA la deturnare de fonduri UE? Așa ar fi politicos să dea înapoi și să lase pe alții din partid să candideze care nu aduc rușine partidului și țării. Iar dacă nu o face, înseamnă că este egal cu persoanele și partidul pe care-l huiduie. A-ți demis un guvern de hoți să vină alt guvern de hoți.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Dan Barna, USR
Klaus Iohannis, la Carei de Ziua Armatei. Confirmă Administrația Prezidențială

Închide