FOTO/VIDEO. Dotări noi pentru polițiști: pistoale Beretta de ultimă generaţie

sursa: Maria Mois/Facebook

Poliția Română se dotează cu pistoale Beretta de ultimă generație. În total au fost achiziționate 25.000 de pistoale, iar în perioada următoare se va distribui primul lor de 5.000. Primii polițiști care au intrat în posesia noilor pistoale le-au primit chiar de la ministrul Vela, în cadrul unui eveniment organizat de MAI. 

Poliţia Română se dotează pistoale Beretta de ultimă generaţie, a anunţat miercuri ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela. Pistoalele sunt asamblate în România, de către compania Romarm.

“Astăzi am avut un eveniment important pentru Poliţia Română, un moment, dacă pot să spun aşa, de răscruce în evoluţia activităţii Poliţiei Naţionale, în special a celei de Ordine Publică şi a Poliţiei Rutiere, pentru că iată, după mulţi zeci de ani, începând de astăzi, Poliţia Naţională se dotează cu armament nou, cu pistoale Beretta de ultimă generaţie, care sunt şi vor fi asamblate în România, la Romarm, la un preţ excelent, jumătate din preţul pieţei comerciale. (…) Acest pas important spre normalitate este şi eficient, cu costuri foarte mici şi necesar, dar în mod esenţial este extrem de important pentru siguranţa poliţiştilor şi în acelaşi timp pentru o eficienţă şi o eficacitate a luptei lor împotriva infracţionalităţii”, a spus Marcela Vela, la un eveniment de prezentare a noilor achiziţii

Ministrul a precizat că în următoarele două luni toţi poliţiştii vor fi dotaţi cu pistoale Beretta. În total au fost achiziționate 25.000 de pistoale, iar în perioada următoare se va distribui primul lor de 5.000. Primele 100 de pistoale Berretta de calibru 9×19 au fost distribuite polițiștilor chiar de către ministrul Vela.

sursa: Maria Mois/Facebook

Tot în decursul acestui an au fost recepționate și autospecialele noi. Până la finalul anului se va ajunge la 6.000 de mașini distribuite structurilor de Poliție.

De asemenea, și alte echipamente și mijloace tehnice pentru protecția polițiștilor, precum căști de protecție cu vizor, dispozitive de blocare a trecerii auto, veste antiglonț, maieuri de protecție, 6.000 de body-camere vor intra în dotarea oamenilor legii.1 Comment on "FOTO/VIDEO. Dotări noi pentru polițiști: pistoale Beretta de ultimă generaţie"

  1. Pentru ce primesc? oricum n-au voie să-l folosească. Dacă-l folosec se aleg cu dosare și târâturi prin instanță. Aici cine vrea să profeseze cum scrie legea este dat afară sau se alege cu dosar penal. Sau bătut bine.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Marcel Vela, pistol
Vești bune pentru șoferi! Ministrul Vela anunță simplificarea înmatriculărilor

Închide