FOTO/VIDEO. E OFICIAL! Un grup de firme vrea lucrările de reabilitare a Centrului Nou


O asociere de firme sătmărene a depus o ofertă în vederea accesării lucrărilor de reamenajare și reabilitare a Centrului Nou din municipiul Satu Mare. Este vorba despre asocierea dintre Tarr Const – lider de asociere, Spakk Group, Samus Tec, Bodnar SNC și Saminstal.

Valoarea ofertei depuse în cadrul procedurii de licitație este de 11.159.373 lei.

Reamintim faptul că primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, a semnat marți, 30 iulie, contractul de finanțare pe fonduri europene în vederea modernizării Centrului Nou. Valoarea contractului este de 33.363.982 lei.

În cadrul proiectului va fi modernizat Centrul Nou al municipiului Satu Mare, Piața 25 Octombrie și Pasajul Corneliu Coposu, integrarea în peisajul arhitectural a unei piste de biciclete, refacerea fântânii arteziene și amenajarea unui spațiu public generos pentru organizarea de evenimente și întruniri publice.

Se vor reface gradenele, Pasajul Corneliu Coposu, trotuarele și iluminatul public, astfel încât prin toate intervențiile propuse se urmărește îmbunătățirea amenajărilor peisagistice și se va crea un mediu propice pentru activități de petrecere a timpului liber.

“Am semnat contractul de finanțare cu Ministerul Dezvolătrii pentru obiectivul nostru de reabilitare a Centrului Nou, împreună cu construirea pasarelei pietonale și velo peste râul Someș. Este un proiect important, în valoare de peste 7 milioane de euro, adică peste 33 de milioane de lei, din care trei milioane de euro costă pasarela pietonală. Sperăm că în curând vom avea și executanți,” a precizat edilul municipiului Satu Mare.

 

Administratorul public, Maskulik Csaba a afirmat că licitația pentru reabilitarea Centrului Nou a fost deja lansată.

”Prin caietul de sarcini am pus condiții dure pentru ne asigura că vom avea un constructor serios”, a afirmat Maskulik Csaba.

Anul acesta au fost semnate și alte contracte pentru proiecte finanțate din fonduri europene. Astfel, 5 blocuri (321 de apartamente) vor fi reabilitate termic, valoarea proiectelor fiind de 2.210.538,59 euro. Totodată, a fost semnat și contractual de finanțare pentru reabilitarea din fonduri europene a Grădiniței nr. 7, valoarea proiectului fiind de 3.648.790 lei.

În total, valoarea contractelor cu finanțare europeană, semnate anul acesta de Primăria Municipiului Satu Mare este de 47.468.619 lei (10.035.649 euro). Valoarea proiectelor europene câstigate în ultimii trei ani este de peste 27 milioane de euro.2 Comments on "FOTO/VIDEO. E OFICIAL! Un grup de firme vrea lucrările de reabilitare a Centrului Nou"

  1. Deci voi stiti deja valoarea efertei depuse de asocierea Tarr etc.De unde?S-au deschis ofertele?V-a soptit la urechea stanga musiu Gabor?El stia intelegerea?

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Centrul Nou, Piața 25 Octombrie
VIDEO. S-a semnat contractul pentru reabilitarea Centrului Nou și a pasarelei peste Someș!

Închide