FOTO/VIDEO. Faur: Cartel Alfa va solicita boicotarea produselor Electrolux. “Caravana” greviștilor spre București


Cartel Alfa va solicita sindicatelor, inclusiv confederațiilor internaționale, să boicoteze produsele Electrolux. Mișcări de protest vor avea loc în fața mazinelor care vând produsele companiei suedeze. Un miting de amploare va avea loc, a spus Faur, și la Ambasada Suediei din București. 

Greviștii de la Electrolux vor porni spre București pentru a face un miting de amploare în fața Ambasadei Suediei. Mașinile cu angajații aflați în grevă vor porni spre București, lor li se vor alătura și alți susținători, locuitori ai altor județe care sunt solidari cu cauza celor de la Electrolux.

Pe traseul lor spre capitală, a declarat Faur, greviștii se vor opri pentru a face declarații în fața magazinelor care comercializarea produsele companiei suedeze.

“Caravana”, spune Faur, va porni luni din Satu Mare și va ajunge miercuri la București. Liderii de sindicat speră că sute de mașini vor ajunge în Capitală pentru a atrage atenția asupra situației în care sunt muncitorii.

Sorin Faur, liderul sindicatului liber Samus a anunțat și declanșarea unui boicot. După discuțiile avute de liderii Cartel Alfa de la nivel național, aceștia au luat decizia de a solicita și confederațiilor internaționale să se alăture boicotul. Oamenii sunt îndemnați să nu mai achiziționeze produsele Electrolux.

“Măsurile care se vor lua începând de astăzi. Bogdan Hossu, împreună cu conducerea Cartel Alfa va avea o conferință de presă în care va cere boicotarea cumpărării produselor Electrolux, în România și la nivel european,” a spus Sorin Faur.

Faur a mai precizat și că reprezentanți ai Cartel Alfa din alte județe vor face declarații de presă despre greva de la Electrolux. În plus, sindicaliștii din alte județe vor contribui la fondul de solidaritate al greviștilor de la Satu Mare. Pentru fiecare membru de sindicat, a spus Faur, se va dona un leu pentru angajații de la Electrolux care sunt de șapte săptămâni în grevă.

La ora 10:00, sindicaliștii au fost chemați de către conducerea fabricii la noi negocieri. Liderii nu au părut optimiști cu privire la stingerea conflictului de muncă.Fii primul care comentează! despre "FOTO/VIDEO. Faur: Cartel Alfa va solicita boicotarea produselor Electrolux. “Caravana” greviștilor spre București"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre boicot, Electrolux
FOTO/VIDEO. Muncitorii Electrolux, de șapte săptămâni în grevă: “Orice faci, nu se întâmplă nimic!”

Închide