FOTO/VIDEO. Grevă la Electrolux. Liderii de sindicat fac apel la calm. Câțiva muncitori și-au dat demisia


Liderii de sindicat au făcut apel la calm după evenimentele de ieri din fața fabricii Electrolux. Compania a suplimentat forțele de pază pentru a preveni alte incidente. 

Liderii de sindicat au făcut apel la calm și i-au îndemnat pe greviști să evite situațiile tensionate, toate pentru a nu oferi un pretext pentru declararea grevei drept ilegală.

“Dacă vreți ca lucrurile să meargă bine. Să nu ajungem să fie declarată greva ilegală,” a spus Sorin Faur, liderul sindicatului liber “Samus”.

Soarin Faur a precizat și că sunt muncitori care nu mai sunt printre greviști, dar asta nu pentru că s-au întors în fabrică, ci pentru că și-au dat demisia.

“Eu îi înțeleg că nu mai pot. Dar nu se mai întorc în fabrică,” a mai explicat Sorin Faur.

Sindicaliștii spun că se poate, printr-o ordonanță preșidințială, să oblige fabrica să le acorde muncitorilor tichetele de masă rămase restante. Faur a precizat că ar fi dorit ca banii strânși în fondul de solidaritate să ajungă la muncitori, nu să plătească avocați.

Mai multe organizații sindicale, dar și alte asociații și persoane fizice au donat bani în contul de solidaritate. O parte din fonduri au ajuns în această dimineață la muncitori. Prioritate au avut cei cu copii mici și familiile în care ambii soți lucrează la Electrolux. Cei care se confruntă cu dificultăți vor primi și ei sume din partea sindicatului, a mai precizat Sorin Faur.1 Comment on "FOTO/VIDEO. Grevă la Electrolux. Liderii de sindicat fac apel la calm. Câțiva muncitori și-au dat demisia"

  1. satmarean | aprilie 4, 2019 at 09:39 |

    Oameni demni! ce păcat că nu-i ajută chiar colegii lor din Electrolux, dacă ar fot TOȚI UNIȚI patronul nu i-ar mai trata ca pe niște obiecte ci ca pe niște oameni de care are nevoie!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Electrolux, grevă, Sorin Faur, tichete de masă
Greviștii cer întâlnire de urgență la Electrolux. Există pericolul radicalizării protestelor

Închide