FOTO/VIDEO. Greva medicilor de familie sufocă Urgența! Medicii nu mai fac față solicitărilor

Greva medicilor de familie și, implicit, închiderea centrelor de permanență din județul Satu Mare sufocă Unitatea de Primire Urgență (UPU) a Spitalului Județean Satu Mare. Practic, în sala de așteptare și în fața UPU era plin de oameni care așteptau și de câteva ore să fie consultați de medici.

”Am fost trimisă de la un centru de permanență aici la Urgență. Mi s-a explicat că e grevă și că nu se lucrează. De suferit suferim noi, pacienți. Îi înțelegem și pe medici, dar de ce trebuie să fim noi mereu la mijloc”, s-a plâns o bunică care a venit cu nepoțelul la Urgență.

În situație similară au fost majoritatea pacienților. Pracitc, medicii de la Urgență au reușit să consulte un număr de 16 pacienți într-o oră, ceea ce este un rezultat foarte bun. Doar că pe hol mai erau alte zeci de persoane care așteptau să fie primiți de un cadru medical.

Potrivit unui comunicat al Casei Județene de Asigurări de Sănătate, circa 80 la sută din medicii de familie nu au semnat contractele pentru 2018. Din cei 147 de medici de familie din judeţ aflaţi în contract cu CAS Satu Mare la 31 decembrie 2017, un număr de 23 de contracte au fost semnate pentru trimestrul I, din anul în curs. Medicii care nu au semnat contractele până la această dată nu pot elibera rețete gratuite sau compensate.

Fii primul care comentează! despre "FOTO/VIDEO. Greva medicilor de familie sufocă Urgența! Medicii nu mai fac față solicitărilor"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Unitate de Primiri Urgențe
ANCHETĂ. Cazul morții lui Csaki Ferenc. Mortul e de ”vină”, spune Colegiul Medicilor

Închide